Napisano 13 Czerwiec 201014 l Właśnie finiszuje z taką sobie okładką. Zanim ją oddam chciałem prosić o jakieś szybkie uwagi. Co można jeszcze na szybko poprawić, podciągnąć. Dedlajn w wtorek, także jak coś komuś się rzuci w oczy to proszę o komentarze. Edytowane 16 Czerwiec 201014 l przez Mr Kostek
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Daj troche wiecej tego globalnego swiatla/atmosfery na postac ( glownie na bluzke) to chyba to, co najbardziej mnie gryzie. Druga sprawa jest taka, ze to widoczne kolano blizej nas jest zmutowane, poprowadz sobie linie od stopy po piszczelu, a zobaczysz gdzie i co nie lezy. Generalnie niezle, jak na pierwsza okladke, zrobiles duzy postep. P.S Pobaw sie troche suwakami i zobacz jak cale otoczenie wygladalo by w lekko zielonkaych odcieniach, wtedy kolorsytycznie fajnie by to ze soba lezalo.
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Za bardzo to ja się nie znam ale co mi się wydaję warto poprawić to usta. Jeśli to ma być uśmiech to obniżył bym je trochę (bliżej brody) a kąciki ust ku górze skierował bardziej tak>> / . A jeśli to ma być zdumienie/powaga to też bym proponował jakoś nimi pomanipulować, tylko nie mam pomysłu w jaki sposób. Poza wspomnianym też kolanem to praca wypas :)
Napisano 14 Czerwiec 201014 l Nad linia szczeki tez bys mogl popracowac bo sie gubi no i szyja jakas taka szeroka - jak ja troche zwezisz to bardziej kobieca bedzie poza tym i jak wyzej vg brawa
Napisano 14 Czerwiec 201014 l Autor Dzięki, za uwagi, nie zawsze człowiek widzi wszystko. Co do kolana to rzeczywiście coś dziwnie wygląda ale to może przez spodnie i but. Sprawdzę szkice anatomii. Fakt buźka nieco bez emocji, mały uśmieszek się przyda. Mellon wielkie dzięki za uwagę o szyi tu rzeczywiście mocno się omsknęła mi łapa. Cieniowanie do poprawy. Zdecydowanie.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Hejka Jak się patrzy na buty, to na pierwszy rzut oka wygląda to jakoś tak... mięsnie? Takie kolory jak wołowinka surowa czasami ma. Ten plecak na pierwszym planie - może przydałoby się go w jakimś brązie? Teraz nie wychodzi na pierszy plan, dodatkowo masz go w kolorze tej "błyskawicy" więc trudno go umiejscowić przestrzennie na podstawie oświetlenia. Popatrz jak ginie na rozmytym obrazku. Ten pień z ornamentami po lewej - jeśli ornamenty mają się świecić to daj go ciemniejszego - teraz to wygląda jak pomalowane farbą. No i jeśli ta błyskawica oświetla tak dalekie obiekty całkiem mocno, to gdzie jest światło na twarzy? Pamiętaj o refleksach na twarzy (specularze). Twoja twarz jest kompletnie matowa. Dodatkowo, niezależnie dod warunków oswietleniowych skóra twarzy nie zmienia koloru. Popatrz tutaj: http://gurneyjourney.blogspot.com/2010/06/fall-off.html Fałdki na koszuli: za bardzo skupiasz się na pojedyńczych fałdkach, za mało na generalnym kierunku większej powierzchni. Ambient occlusion jakiś daj - wygląda na to że ambient jest w typie pochmurnego dnia. Cienie od błyskawicy? Co do tła - nie wiem czy może taką miałeś koncepcję, ale masz dosyć mdło narysowany pierwszy/drugi plan, a tło jest bardzo dokładne i ostre. Co jest na obrazku ważniejsze do pokazania? Generalnie jak malujesz to nie paatrzysz się na całość chyba. Masz kupę detali zbędnych, które burzą kompozycję. Popatrz - to jest twoja kompozycja - to co się widzi na półce: Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam G. Edytowane 15 Czerwiec 201014 l przez gutekfiutek
Napisano 16 Czerwiec 201014 l Autor Uff finisz, praca zaakceptowana i przesłana. Dzięki wszystkim jeszcze raz za komenty, przydały się. @ gutekfilutek dałeś mi sporo do myślenia i do poprawy, część udało mi się poprawić w ilustracji. Wytknąłeś mój największy grzech to, że zbyt często skupiam się na szczegółach zapominając o całości. Dziubie te szczegóły a harmonia i kompozycja całego obrazu idzie w cholerę. Będę pamiętał na przyszłość. Wersja końcowa: -