Jump to content
Sign in to follow this  
Mateusz

Problem z znakami matematycznymi w wordzie

Recommended Posts

Mam taki problem...

musze poprawnie wydrukowac plik worda ktory zawiera symbole matematyczne z wektorami, podczas druku zamiast wektorów wychodza jakies dziwne znaki...

tak to wyglada na monitorze:

1.jpg

 

a tak po wydruku:

2.jpg

 

Ludzie, pomocy...

 

P.S. do wzorów używam Microsoft Equation 3.0 i wszystkie wzory w pracy (kolo 20 stron) są w nim napisane i nieusmiecha mi sie robic tego raz jeszcze w innym programie... kupa roboty...

 

z gory dzieki za rady i pozdrawiam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aż dziw bierze, że dwa programy tego samego producenta sprawiają takie problemy :/, a nie możesz tego druknąć w tym drugim programie? Może spróbuj w darmowym OpenOfficie, choć nie sądze, że podoła :/ jak Word stęka...

Share this post


Link to post
Share on other sites

probowalem... wzory wogle sie krzacza... masakra...

 

i tekst sie w OpenOffice rozpada przez te nieszczesne wzory... wszystko byloby ok, gdyby nie te wektory...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

a moze zainstalij sobie w windzie drukarke wirtualna - print to file - linotronic 530. stery sa w windzie. drukujac do tworzysz plik *.plt. zamieniasz rozszerzenie na *.ps i importujesz do dowolnego programu wektorowego.

 

minus jest taki ze kazda strone musisz odzielnie drukowac i importowac, plus ze masz plik postscriptowy.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

no i wszystko ok wychodzi... :) tylko pracy troszke bedzie... ;) jeszcze raz WIELKIE dzieki... a juz myslalem ze sie przed kolesiem bede musial sie tlumaczyc... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i znowu klapa... jezeli na stronie jest wiecej niz 1 wzor to druk do pliku nic niedaje... znowu tak samo we ktory wychodza... tak jak w normalnym druku... a juz sie cieszylem...

 

P.S. sprawa jest bardziej zlozona, jedne wzory wychodza, a drugie nie... sam juz niewiem... zaraz do Billa chyba zadzwonie ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

moze to blad czcionki. moze daj jakas inna. moze system nawala. restartnij go i ty again ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

w wzorach niuzywa sie czcionek... tylko symboli... a te sa tylko jedne... :(

ALE... na laptopie jest wszystko ok - (winda98) ze ja wczesniej na to niewpadlem... jeszcze raz dzieki za pomoc... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

a probowales uzyc w wordzie edytora rownan, czy kopiowales z tego drugiego programu \"na zywca\"? jesli tak, to sproboj w wordowym edytorem rownan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie koniecznie, sądze, że na 98 i ten i ten by pociągnął a na XP dopiero Office XP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy