Skocz do zawartości

Batch render error

Gość User190

Rekomendowane odpowiedzi

Gość User190
Napisano

Hejka,

może mnie ktoś naprowadzić na trop, co jest powodem takiego błędu podczas renderowania w batchu?

/ 
select -cl  ;
// Warning: (Mayatomr.Scene) : format does not support depth, using IFF instead // 
// Warning: (Mayatomr.Nodes) : mentalrayIblShape1: IBL ignored. File texture not found, or constant black input color. // 
// Warning: (Mayatomr.Nodes) : mentalrayIblShape1: IBL ignored. File texture not found, or constant black input color. // 
// Warning: (Mayatomr.Scene) : format does not support depth, using IFF instead // 
// Error: (Mayatomr.Output) : while defining texture "file7:tex": failed to open texture file /dc01/storage_02/PROJECTS/A_TEST/VFX/MAYA/A_test_v01/textures/A_texture_u1_v3.tif
// 
// Error: (Mayatomr.Output) : while defining texture "file7:tex": failed to open texture file /dc01/storage_02/PROJECTS/A_TEST/VFX/MAYA/A_test_v01/textures/A_texture_u1_v3.tif
// 
// Error: (Mayatomr.Output) : while defining texture "file6:tex": failed to open texture file /dc01/storage_02/PROJECTS/A_TEST/VFX/MAYA/A_test_v01/textures/A_texture_u1_v-1.tif
// 
// Error: (Mayatomr.Output) : while defining texture "file6:tex": failed to open texture file /dc01/storage_02/PROJECTS/A_TEST/VFX/MAYA/A_test_v01/textures/A_texture_u1_v-1.tif
// 
// 
// 
// Error: (mental ray) : cannot create file /A/A_test_v01/textures/face_test2.iff // 
// Error: (mental ray) : /A/A_test_v01/textures/face_test2.iff: can't create file (No such file or directory) // 
select -cl  ;
select -r FACE_BLINN ;
// Error: Select the text that you wish to save. // 

Pliki są fizycznie w odpowiednim miejscu, wskazywanym przez pliki.

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1) /A/A_test_v01/textures

2) to na linuchu czy windzie? (Zakładam że na windzie ten błąd) ale jak na linuchu to daj Mati jeszcze chmod 744 na pliki textur.

Napisano

pewnie już to przerabiałeś ale,

1. tiffy są w RGB?

2. pierwsze co bym zrobił to zmienił w nazwie v-1 na v_1s i przerobił tiffy na tga. Ostatnio miałem taki sam probelm i przerobiłem na tagri.

Gość User190
Napisano

Problem dotyczy obu systemów. Mayka 2011. Tiffy są w RGB, zleciałem z nimi do 8 bitów. Spróbujemy z innymi formatami.

Napisano

a ta sciezka istnieje?

/dc01/storage_02/PROJECTS/A_TEST/VFX/MAYA

masz podmontowany system sieciowy czy to dysk lokalny?

Gość User190
Napisano

Ścieżki istnieją. Co mnie dziwi, problem dzisiaj rano zniknął i wszystko poszło sprawnie po odpaleniu.

Będę miał jeszcze trochę pytań Maykowych - póki co dzięki za odpowiedzi :)

Gość User190
Napisano

Światełko słabiutkie, a latarników mało ;)