Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam serdecznie. Jeśli napisałem w złym dziale to proszę o wyrozumiałość i przeniesienie. Maxem interesuję się hobbistycznie, głównie wykonuję tutoriale. Ogólnie sobie radzę, ale tym razem mam problem i to wydaje mi się z prostą sprawą. Na samym początku jednego z tutoriali autor wykonuje box'a, konwertuje go na editable poly, zaznacza wszystkie polygony i PPM Flip Normals.

8d18f9f0fab12c51m.jpg

Otrzymuje:

103a2fdcbfa728a7m.jpg

82d14dfa2db5baa7m.jpg

Widzi środek obracając kamerą, tylko wnętrze, natomiast ja po wykonaniu dokładnie tych samych czynności dostaję:

63e928973730f89em.jpg

Gdy przybliżę na tyle by "wejść do środka" to jest ok, ale obracanie modelem jest nieco uciążliwe.

26d74569df6cd64em.jpg

Pytanie: Które z ustawień jest nie tak? Szukałem na forum i ogólnie w sieci, ale nie do końca wiem jak fachowo nazwać ten problem stąd to pytanie do Was. Mam nadzieję, że jasno opisałem mój "problem". Radziłem sobie kasując 2 ściany i już widziałem środek ... ale chyba nie tak być powinno. Z góry dziękuję za odpowiedź.

w!lq

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Gdzieś w opcjach viewportu lub wyświetlania musisz odznaczyć opcje "two-sided" "doble-sided" albo coś podobnego, mam starego maxa i niestety nie mogę sprawdzić dokładnie.

Napisano

Musisz kliknąć boxa prawym przyciskiem myszki, wejść w properties i zaznaczyć backface cull.

Napisano

adam_m - o to właśnie chodziło.

Dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi.

w!lq

Napisano

witam

Przepraszam, że dołączyłem się do istniejącego wątku, ale nie chciałem zaśmiecać zakładając nowy a w tym jest akurat takie zdjęcie, o które mi chodzi. Jak wyłączyć linie dookoła obiektu\ zdjęcie boxa przedostatnie\, te które do niego nie przylegają?. Wiem, że jest jakiś skrót klawiszowy ale właśnie jaki. Jeszcze raz przepraszam i czekam na odpowiedź.

pozdr.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.