NewRhinoUser Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 Mam problem z projektowaniem curves na surface niby robie wszystko po koleji...czyli pisze project...zaznaczam curves ktore chce sprojektowac potem wybieram polysurface...i pisze projecting...i nic sie nie dzieje tak jakby nie bylo komendy o co chodzi?
NewRhinoUser Napisano 13 Maj 2004 Autor Napisano 13 Maj 2004 udalo mi sie ale.... dlaczego jak dalem pull to surface? a project to surface nie dzialalo?
Bzyku Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 Niewiem co ty robisz ze ci project curve on surface nie dziala nigdy sie z czyms takim nie spotkalem .... Przeciez jest najpierw podajesz krzywe ktore mają byc projektowane wciskasz enter i jest napisane zeby teraz wskazac surface lub poly surface na ktora ta/te krzywe mają byc zprojektowane wiec ja nie mam najmniejszego pojecia co tu moze nie dzialac
p_e_t_e_r Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 sprobuj ewentyalnie robic obiekt na kawalki, czasem pomaga jesli masz jakies niewidoczne bugi w siatce. pull w tym przypadku to raczej co innego - przyciaganie po normalnych do obiektu a nie prostopadle rzutowanie
zipper Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 1) piszesz project 2) wciskasz enter 3) zaznaczasz \"curve\" ktory chcesz projectnac 4)naciskasz enter 5) zaznaczasz surf albo polysurf na ktory chcesz projectnac 6) naciskasz enter ... wszystko dziala :) chyba napisze jakis tutorial ;) pozdro ...
Rekomendowane odpowiedzi