Napisano 22 Czerwiec 201014 l L Pass Manager (LPM) to narzędzie od dwóch lat rozwijane przez amerykańskiego artystę Lukasa Lepicovsky'ego w kooperacji z Polakiem - Jakubem Jeziorskim. Narzędzie służy do automatyzacji renderowania warstw i ujęć do katalogów. Program został właśnie udostepniony za darmo. Warto obejrzeć wideo przedstawiające wykorzystanie LPM. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1247
Napisano 23 Czerwiec 201014 l Na tutorialach wyglądał bardzo przyzwoicie ale po zainstalowaniu na max 2011 zaczęły mi wyskakiwać błędy przy każdym kliknięciu w interface L Pass Managera. Szkoda... poczekam na coś bardziej stabilnego. Może zookeepera dodadzą w wersji 2012. Dobrze by było bo ten node joe nie wniósł prawie nic nowego do maxa:/ Jutro jeszcze przetestuję na 2010 na innym kompie i napiszę czy też są jakies bugi.
Napisano 23 Czerwiec 201014 l jedna z bardziej potrzebnych rzeczy w maxie.. której ciągle nie ma . Kiedyś tego używaliśmy w firmie- bardzo umilało. mam nadzieję, że się rozwinie projekt jeszcze bardziej pozdro Kuba;)
Napisano 23 Czerwiec 201014 l Nadal wygląda jak nieudolna próba podrobienia tego, jak w XSI to zostało rozwiązane. Mógłby się Autodesk za to porządnie wziąć, a nie jakichś dwóch kolesi przędzie jak tylko mogą żeby to się kupy trzymało.
Napisano 24 Czerwiec 201014 l Taaa... pamiętam siebie jak przepinałem ściezki przez 5-6godzin kiedys...dla kolejnych warstw