Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej. Znikają mi światła, wygląda to jak w załączniku. Są widoczne w liście ( "h" ), ale po wybraniu sa niewidoczne i nie mają gizma, w properties wygląda to jak w załączniku. Co najgorsze, nie świecą. Kiedy merguję te same, działające światła ze starszej wersji pliku też to samo. Czy ktoś może wie skąd ten problem? Będę bardzo wdzieczny za pomoc.

Edytowane przez Mulholland

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 971
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Niestety światło jest na włączonej warstwie. Na wszelki wypadek włączyłem wszystki warstwy i to samo.

Napisano

a nie wylaczyles sobie wszystkich swiatel w zakladce Display? strzal z biodra, bo wtedy powinny totalnie zniknac i nie powinienes moc ich wybrac

dziwne tak czy inaczej: nie sa schowane, nie sa zafreezowane, nie ma innych powodow

dla ktorych moga byc niewidoczne

a co sie dzieje jak wstawisz nowe swiatlo?

Napisano
  • Autor

Gdzie jest ta zakłądka "display" o której mówisz? Kiedy klikam prawym na viewport to jest m.in. display wśród tych okienek, ale nie wiem gdzie się tam włącza/wyłącza światła. Kiedy tworzę nowe światła dzieje się to samo. Kamery zresztą też. Poza tym otworzyłem własnie nowy projekt maxa, tworzę światło i dzieje się to samo. ;/

Napisano

panel po prawej:

Create | Modify | Hierarchy | Motion | Display | Utilities

jelsli tam jest wszystko OK to chyba czeka cie reinstalka...

Napisano
  • Autor

Hej. Mam podpowiedź dla potomnych, gdyby ktoś miał taki problem. Okazało się, że kświatło i jego target były na osobnych warstwach, nie pamiętam czy jedna z nich była wyłączona.