Mulholland Napisano 25 Czerwiec 2010 Napisano 25 Czerwiec 2010 Cześć. Czy jest taka możliwość, żeby zlinkować kilkanaście, kilkadziesiąt świateł, ( vraya ale też maxa ), tak żeby za jednym razem modyfikować ich multiplier? Myślałęm żeby je skopiować na instance, ale zwłaszcza w przypadku Vraya każde ze świateł ma inny rozmiar. Będę bardzo dzięczny za podpowiedź.
pressenter Napisano 25 Czerwiec 2010 Napisano 25 Czerwiec 2010 Jeśli mają różne rozmiary to nie można, ale można to zrobić na szybko, bez wybierania kolejnych świateł: http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/light-lister-for-v-ray-advanced-1-50-sp2-sp4a-3dsmax2008-2010-x32x64
Mulholland Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Napisano 25 Czerwiec 2010 Fajne, dzięki Pressenter. Wkońcu zrobiłem tak że stworzyłem jakby matrycę 40 x 40 z małych Vrayplaneów skopiowanych z instance, wycinam takie rozmiary jakie mi pasują i łączę w grupy, jako już docelowe światła.
pressenter Napisano 25 Czerwiec 2010 Napisano 25 Czerwiec 2010 Ał, widzę że czas renderu jest Ci obojętny. :D Nie ma za co. ;)
viz.k Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 mozesz je klonowac na instance a potem zmieniac rozmiary normalnie skalujac, tak jak obiekty 1
Rekomendowane odpowiedzi