Napisano 13 Maj 200420 l Czesc wszystkim! Od niedawna ucze sie grafiki 3d. to jest moje drugie autko (pierwsze ktore zamierzam ukonczyc:-) Jestem ciekaw Waszej opinni. Jestem w trakcie dobierania materialow wiec wiele rzeczy ulegnie zmianie.Na razie walcze z lakierem. Planuje tez wymodelowac wnetrze. Z gory dziekuje za komentarze. Pozdrawiam.
Napisano 13 Maj 200420 l no, no, jak na poczatek to szczegolny podziw... ja dalej bym czegos takiego nie zrobil :P i jeszcze temat poprawnie nazwany :) no, niezle, niezle Pozdrawiam
Napisano 13 Maj 200420 l Samochodzik jest b. ładny ale tł mnie troche \"przystudził\". Chodzi mi tu o światła, których nie ma, a myślałem że je zrobiłeś i chciałem zobaczyć jak ci wyszło bo przednia są ładniutkie. Aha jeszcze zmień te felgi lub co to jest i zapodaj bez lakieru bryke, a jak bedziesz chciał to nawet było by fajnie gdybyś zamieścił także siateczke :]
Napisano 13 Maj 200420 l Cześć. Bardzo ładny model! Oczywiście te światła tylne będą poprawione:] Czy drugi render jest zrobiony z Userview??? Bo tak dziwnie proporcje wyglądają:| Pozdrowienia
Napisano 13 Maj 200420 l bardzo fajny samochodzik (render znaczy sie bo orginal mi sie niespecjalnie podoba) Kryhas co chesz od felg bardzo fajnie wyszly. I oczywiscie apel o siatke :)
Napisano 13 Maj 200420 l Autor Tylnie lampy oczywiscie poprawie. Na razie tylko zaznaczylem ich obecnosc:-)
Napisano 13 Maj 200420 l C2, C3 i inne francuzy co to za moda :). dobra to teraz na temat ... czemu ta siatka jest taka gesta(ile to ma poly), moze inaczej czemu subdivisiona masz prawdopodobnie az na 3. a wykonczenia kantów są cienkie za okragle poprostu ale jak na drugie to calkiem niezle :). felgi mi sie najbardziej z tego podobają
Napisano 13 Maj 200420 l to laczenie przedniego zderzaka i nadkola tak powinno byc bo wyglada jakby do siebie nie pasowaly
Napisano 14 Maj 200420 l Bardzo mi się podoba ale jak ty jesteś początkujący to mi tu kaktus wyrośnie.
Napisano 14 Maj 200420 l Bardzo mi się podoba. :D Brakuje mi tylko napisu \"C3\" z tyłu. Tak pusto tam. Nie wiem czy jest w orginale. Pewnie za 15 minut się dowiem, gdyż jeden taki stoi na drodze do szkoły. ;) Te ciemne szyby nie pasują, wiec fajnie jkaby wnętrze było... Chce ci sie pokazywac siatke low poly???
Napisano 14 Maj 200420 l baaaardzo ładny modelik - chociaz przyczepiłbym sie do przedniego słupka - a dokładnie - do jego końca, tam gdzie łączy się z maską-moze się mi wydaje ale jest jakiś za okrągły chyba-ogólnie super - - pozdrowionka
Napisano 14 Maj 200420 l Autor Uff.. w koncu weekend:-) Na wstepie dziekuje za wszystkie komentarze. Wytkniete bledy postaram sie jak najszybciej poprawic. A teraz.. Bzyku siatka jest gesta a nie low poly bo na kazdy obiekcie osobno dalem meshsmooth i nie bardzo mialem czas by to potem usunac. Faktycznie subdiv=3 bo wtedy znikaja niektore niedorobki:-))) Jak bede mial chwilke to wysle siateczke low poly. atomi1 - jestem poczatkujacy:-) to moje drugie autko ale zarazem druga pracka ktora robie w 3d:-) Pussik - oczywiscie oznaczenia modelu wystepuja w oryginale i tak tez bedzie tu. Za interior wezme sie chyba dopiero po sesji albo w trakcie jak nie wytrzymam:-))) Pozdrawiam!
Napisano 14 Maj 200420 l Nowi uzytkownicy uczcie sie: -dobry temat -brak slow pierwsza praca -brak zlowrogich odpowiedzi na komentarze Model swietny, ale mi listwa na zderzaku przednim nie pasuje, musze zobaczyc orginal to sie odczepie, no i wylacz usera bo mam jeszcze kilka zastrzezen
Napisano 14 Maj 200420 l hmm ... jakby tak wygladal moj drugi model samochodu ... to ... uff ... nie chce myslec co dzialoby sie teraz ... suurland i inne to bylby pryszcz ... :) pozdro ... koncz model bo wygloda swietnie
Napisano 15 Maj 200420 l Autor Juz robie swiatla:-) Na razie wygladaja tak... Tyl ciagle bez emblematow ale to sie wkrotce zmieni. Zmienilem nieco ustawienie kamery i chyba z proporcjami juz bedzie ok. Na razie to by bylo na tyle... Pozdrawiam.
Napisano 15 Maj 200420 l Mimo, że wykonanie dobre jakoś nie zachwyca, liczę na to, że nie będzie to suchy model tylko jakoś go wkomponujesz w ładnme tło lub sam zrobisz otoczenie. PS. Siatka low-poly mile widziana
Napisano 15 Maj 200420 l Autor Hmm.. sam jeszcze nie wiem co z nim w koncu zrobie. Myslalem o jakiejs animacji, rozne naloty kamery itp., pokazanie modelu z roznych stron, ale jeszcze nie wiem bo klatka mi sie dlugo renderuje:-( Moze poprzestane na jakims statycznym obrazku - wtedy postaram sie o jakies ladne tlo:)
Napisano 15 Maj 200420 l Tekstura tylnich świateł tak sobie. Może trzeba rozjasnić? Albo dać nawet luminosity lekkie. :>
Napisano 15 Maj 200420 l Tylnie światła zbyt ciemne, ale napisałeś że pracujesz nad tyłem więc nic więcej nie pisze :]
Napisano 15 Maj 200420 l napisał zipper hmm ... jakby tak wygladal moj drugi model samochodu ... to ... uff ... nie chce myslec co dzialoby sie teraz ... suurland i inne to bylby pryszcz ... :) to pewnie suurlanda bys mial calego przerobionego (bluprinty) i jeszczee onnovanbraam bys wykanczal... model wporzo jak juz napisalem, a jakbys dal w tylnuch swiatlach glow?!?! jakby ktos awaryjne wlaczyl?!?! a tlo to moze salo samochodowy, a ten akurat na sprzedaz w najlepszej ofercie w kredycie 99:1
Napisano 15 Maj 200420 l znalazlem buga: przednie lewe nadkole i jego przejscie na zderzak, troszeczke odstaje... musisz dopracowac....
Napisano 17 Maj 200420 l Autor Witam wszystkich po przerwie! Wreszcie ukonczylem tylnie lampy:) Zmienilem tez nieznacznie lakier na autku. Teraz jest troche bardziej \"pastekowy\". Praca idzie powoli ale do przodu:-)) Pozdrawiam i dziekuje za komentarze! aha. wlasnie widze ze spartolilem listwy na dzwiach:( poprawie je do nastepnego razu:)
Napisano 17 Maj 200420 l drobiazgi drobiazgami ale mi sie cytrynka podoba ladna robote odwaliles !!!! przyjemny dla oka samochodzik . Rozumiem jesli bylo by to w robocie ale widze ze projekcik ku koncowi sie chyli wiec sam zadecydujesz czy cos bedziesz jeszcze klepal czy tak zostawisz.Mi sie autko podoba .
Napisano 17 Maj 200420 l wnetrza lamp jeszcze nie ma prawda ? mam nadzieje ze bedzie ... i dopelni dziela :) piekna robota ... pozdrawiam
Napisano 18 Lipiec 200420 l Autor Zapraszam do komentowania efektow koncowych w galerii:-) Pozdrawiam! http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=120577&posted=1#post120577