-=S3B=- Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 Czesc wszystkim! Od niedawna ucze sie grafiki 3d. to jest moje drugie autko (pierwsze ktore zamierzam ukonczyc:-) Jestem ciekaw Waszej opinni. Jestem w trakcie dobierania materialow wiec wiele rzeczy ulegnie zmianie.Na razie walcze z lakierem. Planuje tez wymodelowac wnetrze. Z gory dziekuje za komentarze. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 No i widok tylu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 no, no, jak na poczatek to szczegolny podziw... ja dalej bym czegos takiego nie zrobil :P i jeszcze temat poprawnie nazwany :) no, niezle, niezle Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 Samochodzik jest b. ładny ale tł mnie troche \"przystudził\". Chodzi mi tu o światła, których nie ma, a myślałem że je zrobiłeś i chciałem zobaczyć jak ci wyszło bo przednia są ładniutkie. Aha jeszcze zmień te felgi lub co to jest i zapodaj bez lakieru bryke, a jak bedziesz chciał to nawet było by fajnie gdybyś zamieścił także siateczke :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 Cześć. Bardzo ładny model! Oczywiście te światła tylne będą poprawione:] Czy drugi render jest zrobiony z Userview??? Bo tak dziwnie proporcje wyglądają:| Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samot-nick Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 bardzo fajny samochodzik (render znaczy sie bo orginal mi sie niespecjalnie podoba) Kryhas co chesz od felg bardzo fajnie wyszly. I oczywiscie apel o siatke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 a wiec siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 ... i goly model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 Tylnie lampy oczywiscie poprawie. Na razie tylko zaznaczylem ich obecnosc:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 C2, C3 i inne francuzy co to za moda :). dobra to teraz na temat ... czemu ta siatka jest taka gesta(ile to ma poly), moze inaczej czemu subdivisiona masz prawdopodobnie az na 3. a wykonczenia kantów są cienkie za okragle poprostu ale jak na drugie to calkiem niezle :). felgi mi sie najbardziej z tego podobają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samot-nick Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 to laczenie przedniego zderzaka i nadkola tak powinno byc bo wyglada jakby do siebie nie pasowaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomi1 Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 Bardzo mi się podoba ale jak ty jesteś początkujący to mi tu kaktus wyrośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 Bardzo mi się podoba. :D Brakuje mi tylko napisu \"C3\" z tyłu. Tak pusto tam. Nie wiem czy jest w orginale. Pewnie za 15 minut się dowiem, gdyż jeden taki stoi na drodze do szkoły. ;) Te ciemne szyby nie pasują, wiec fajnie jkaby wnętrze było... Chce ci sie pokazywac siatke low poly??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honzik Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 baaaardzo ładny modelik - chociaz przyczepiłbym sie do przedniego słupka - a dokładnie - do jego końca, tam gdzie łączy się z maską-moze się mi wydaje ale jest jakiś za okrągły chyba-ogólnie super - - pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 14 Maj 2004 Autor Share Napisano 14 Maj 2004 Uff.. w koncu weekend:-) Na wstepie dziekuje za wszystkie komentarze. Wytkniete bledy postaram sie jak najszybciej poprawic. A teraz.. Bzyku siatka jest gesta a nie low poly bo na kazdy obiekcie osobno dalem meshsmooth i nie bardzo mialem czas by to potem usunac. Faktycznie subdiv=3 bo wtedy znikaja niektore niedorobki:-))) Jak bede mial chwilke to wysle siateczke low poly. atomi1 - jestem poczatkujacy:-) to moje drugie autko ale zarazem druga pracka ktora robie w 3d:-) Pussik - oczywiscie oznaczenia modelu wystepuja w oryginale i tak tez bedzie tu. Za interior wezme sie chyba dopiero po sesji albo w trakcie jak nie wytrzymam:-))) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 Nowi uzytkownicy uczcie sie: -dobry temat -brak slow pierwsza praca -brak zlowrogich odpowiedzi na komentarze Model swietny, ale mi listwa na zderzaku przednim nie pasuje, musze zobaczyc orginal to sie odczepie, no i wylacz usera bo mam jeszcze kilka zastrzezen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 Kiedy zaczniesz robić tylnie światła bo czekam na nie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 hmm ... jakby tak wygladal moj drugi model samochodu ... to ... uff ... nie chce myslec co dzialoby sie teraz ... suurland i inne to bylby pryszcz ... :) pozdro ... koncz model bo wygloda swietnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 Juz robie swiatla:-) Na razie wygladaja tak... Tyl ciagle bez emblematow ale to sie wkrotce zmieni. Zmienilem nieco ustawienie kamery i chyba z proporcjami juz bedzie ok. Na razie to by bylo na tyle... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Mimo, że wykonanie dobre jakoś nie zachwyca, liczę na to, że nie będzie to suchy model tylko jakoś go wkomponujesz w ładnme tło lub sam zrobisz otoczenie. PS. Siatka low-poly mile widziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 Hmm.. sam jeszcze nie wiem co z nim w koncu zrobie. Myslalem o jakiejs animacji, rozne naloty kamery itp., pokazanie modelu z roznych stron, ale jeszcze nie wiem bo klatka mi sie dlugo renderuje:-( Moze poprzestane na jakims statycznym obrazku - wtedy postaram sie o jakies ladne tlo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Tekstura tylnich świateł tak sobie. Może trzeba rozjasnić? Albo dać nawet luminosity lekkie. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Tylnie światła zbyt ciemne, ale napisałeś że pracujesz nad tyłem więc nic więcej nie pisze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 napisał zipper hmm ... jakby tak wygladal moj drugi model samochodu ... to ... uff ... nie chce myslec co dzialoby sie teraz ... suurland i inne to bylby pryszcz ... :) to pewnie suurlanda bys mial calego przerobionego (bluprinty) i jeszczee onnovanbraam bys wykanczal... model wporzo jak juz napisalem, a jakbys dal w tylnuch swiatlach glow?!?! jakby ktos awaryjne wlaczyl?!?! a tlo to moze salo samochodowy, a ten akurat na sprzedaz w najlepszej ofercie w kredycie 99:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 w miedzyczasie low poly... a ja wracam do swiatel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 znalazlem buga: przednie lewe nadkole i jego przejscie na zderzak, troszeczke odstaje... musisz dopracowac.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Witam wszystkich po przerwie! Wreszcie ukonczylem tylnie lampy:) Zmienilem tez nieznacznie lakier na autku. Teraz jest troche bardziej \"pastekowy\". Praca idzie powoli ale do przodu:-)) Pozdrawiam i dziekuje za komentarze! aha. wlasnie widze ze spartolilem listwy na dzwiach:( poprawie je do nastepnego razu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 drobiazgi drobiazgami ale mi sie cytrynka podoba ladna robote odwaliles !!!! przyjemny dla oka samochodzik . Rozumiem jesli bylo by to w robocie ale widze ze projekcik ku koncowi sie chyli wiec sam zadecydujesz czy cos bedziesz jeszcze klepal czy tak zostawisz.Mi sie autko podoba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 wnetrza lamp jeszcze nie ma prawda ? mam nadzieje ze bedzie ... i dopelni dziela :) piekna robota ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 Zapraszam do komentowania efektow koncowych w galerii:-) Pozdrawiam! http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=120577&posted=1#post120577 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi