Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

jak zrobić aby połączenie pomiędzy rurką poziomą a rurką pod kątem było obłe znaczy sie żeby na samym łączeniu był delikatny łuczek a nie bezpośrednie połączenie brył - please o kilka wskazówek

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

jednak chodzi o coś innego w tutorialu pokazane jest jak zrobic spaw naokoło rurki a mi zalezy żeby to było gładkie przejście pomiędzy rurkami tak jak na tym rysunku ;)

Napisano
  • Autor

przed chwilką yczytałem gdzieś na forum że za nurbs w maxie to sie nawet nie ma co brać ponieważ coś jest w nich pomylone... ;)

Napisano
  • Autor

ok tylko że rhino to ja już kompletnie nie znam ;) chyba będe musiał przeanalizować kilka tutoriali i opisów i nie sądze abym szybko cos w tym programie zrobił ale cóz skoro w maxie tego sie nie da zrobić to będe musiał kombinować inaczej dzięki za odpowiedz ;)

Napisano

zrobic da sie wszystko, tylko ze w maksiu musisz bawic sie w polymodeling i to co w nurbs zajmie ci 30 sekund tam bedziesz robil ze 3 godziny. rhino stworzony jest do rurek ;) ale jesli rurki nie sa twoim powolaniem to sobie odpusc rhino i walcz z poly.

Napisano
  • Autor

przemyślałem sprawe odpalam rhino i walcze z rurkami, życie bez rurek jest bez sensu... a jak mi się uda jakąś fajną \"rure\" stworzyć to sie nią pochwale hehe

Napisano
  • Autor

niestety podane przez ciebie linki u mnie nie chcą wchodzić... ale generalnie chodzi o to \"patrz rysunek pierwszy\" aby łącząc ze sobą dwie rury punkt ich łączenia nie był krawędzią a delikatnym łuczkiem tworząc z całością jednolity kształt

Napisano

Orion zapomniałeś dodać że najpierw musi połaćzyć te rurki w jedność i potem mesha dać

Napisano
  • Autor

chodzi o zrobienie czegos podobnego z tym ze nie pod katem 90 tylko 45 stopni - bede próbował z mesh smooth - wielkie dzięki za pomoc

Napisano

polecam rhino. podstaw nauczylem sie w tydzien i jeden z pierwszych projektow to wlasnie ta BNC gdzie wystepuje twoj problem, ale w rhino do zrobienia w 25 sekund.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.