Raziel89 Napisano 1 Lipiec 2010 Share Napisano 1 Lipiec 2010 Pytanie do ludzi przed którymi 3ds Max nie ma tajemnic. Czyli: jak zaznaczać okreśłonym wzorem? Przykładowo co 4 edge, żebym nie musiał klikać milion razy i ręcznie je zaznaczać co 4. Podobnie czy da sięz polygonami. Mam dość rozbudowaną siatkę kamienicy, ona jest regularna, i chciałbym zaznaczyć wszystkie okna na raz, bo ise powtarzają co okreslony ciąg polygonów. W Blenderze bez problemu się tak zaznaczało, takim jakby algorytmem ;p a tutaj jak? :D z góry dzięki za pomoc, Kamil (aha, i podobnego wątku nie znalazłem nigdzie ;/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 1 Lipiec 2010 Share Napisano 1 Lipiec 2010 w graphite tools, czy jak to sie tam zwie w maxie masz Dot Select ktory ci pozwala zaznaczac co ktorys poly/edge tez gdzies tam sie znajdzie simillar, ktory zaznacza elementy podobne do tego ktory masz zaznaczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Lipiec 2010 Share Napisano 1 Lipiec 2010 jest na cg.tutsplus.com film opisujący wszystkie funkcje graphite'a. Nie wiem czy o to ci chodzi ze wzorem ale jest tam zaznaczanie na podstawie jakiegoś patterna. Ogólnie warto zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raziel89 Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2010 Faktycznie, znalazłem te select similar, jaki ja slepy że tego wcześniej nei zauważyłem... ;p hmmm, można powiedzieć że działa, ale cosik się to rypie, w zależności od samego 'źródłowego" zaznaczenia które ma być wzorem. Jednak w Blenderze działa to mniej zawodnie xD. Ale i tak lepiej popoprawiać same błędy zaznaczenia, niż ręcznie wszystko robić.. dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi