Napisano 13 Lipiec 201014 l Ludzie, pomóżcie. Mam nie mały problem z Depth of Field. Niespecjalnie wyszukany ale dość problemowy. Krótko mówiąc... Nie działa. Deczko już czytałem ale zabawa z "Sampling Radius", Focal Depth itp., nie przyniosła. Znajdzie się ktoś, kto się zna na rzeczy?
Napisano 13 Lipiec 201014 l Dlaczego nie w post pro maaan? Wypluj sobie ZDeptha i ustaw wszystko ładnie na kompozycji.
Napisano 13 Lipiec 201014 l Troszkę więcej danych potrzebnych. opisz twój workflow to łatwiej będzie znaleźć problem.
Napisano 13 Lipiec 201014 l Autor Aha.... Tak żeście mnie zasypali pytaniami, że jedyne co mi wypada powiedzieć to - aha. Per Uno Co to jest Zdepth? Per Secundo Co to jest Workflow ( coś w deseń powierzchni roboczej?) Jakie dane, to podam . I błagam, nie pękajcie ze śmiechu przed monitorem, ja na prawdę dopiero początkujący....skromniutko....
Napisano 13 Lipiec 201014 l Może to Ci pomoże: http://www.youtube.com/watch?v=NqSYMZVooT0 Generalnie to najważniejszy jest parametr f-stop, musisz obczaić.
Napisano 14 Lipiec 201014 l Autor Obu wam dziękuję. Szczególnie bbandi za wideotutka. Pomoc za pomoc ;) To lubię
Napisano 14 Lipiec 201014 l 'workflow' czyli co i jak robisz po kolei z głębią ostrości (depth of field)- w skrócie jak przebiega (flow) twoja praca (work) :D
Napisano 14 Lipiec 201014 l Autor AHA ;) Dobrze wiedzieć !! Głównym celem są wizualizacje architektoniczne, ale z początku to był krótki test ( 2 boxy na plane z Daylight ). Wielkie dzięki, za objaśnienie.