avik Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 Ludzie, pomóżcie. Mam nie mały problem z Depth of Field. Niespecjalnie wyszukany ale dość problemowy. Krótko mówiąc... Nie działa. Deczko już czytałem ale zabawa z "Sampling Radius", Focal Depth itp., nie przyniosła. Znajdzie się ktoś, kto się zna na rzeczy?
Gość User190 Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 Dlaczego nie w post pro maaan? Wypluj sobie ZDeptha i ustaw wszystko ładnie na kompozycji.
Bacry Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 Troszkę więcej danych potrzebnych. opisz twój workflow to łatwiej będzie znaleźć problem.
avik Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Napisano 13 Lipiec 2010 Aha.... Tak żeście mnie zasypali pytaniami, że jedyne co mi wypada powiedzieć to - aha. Per Uno Co to jest Zdepth? Per Secundo Co to jest Workflow ( coś w deseń powierzchni roboczej?) Jakie dane, to podam . I błagam, nie pękajcie ze śmiechu przed monitorem, ja na prawdę dopiero początkujący....skromniutko....
bbandi Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 Może to Ci pomoże: http://www.youtube.com/watch?v=NqSYMZVooT0 Generalnie to najważniejszy jest parametr f-stop, musisz obczaić.
avik Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Napisano 14 Lipiec 2010 Obu wam dziękuję. Szczególnie bbandi za wideotutka. Pomoc za pomoc ;) To lubię 1
Bacry Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 'workflow' czyli co i jak robisz po kolei z głębią ostrości (depth of field)- w skrócie jak przebiega (flow) twoja praca (work) :D
avik Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Napisano 14 Lipiec 2010 AHA ;) Dobrze wiedzieć !! Głównym celem są wizualizacje architektoniczne, ale z początku to był krótki test ( 2 boxy na plane z Daylight ). Wielkie dzięki, za objaśnienie.
Rekomendowane odpowiedzi