Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dopiero uczę się Zbrusha i robiłam wszystko tak jak w tutorialu: zrobiłam model z Zspheres, zmieniłam na Polymesh 3D, powygładzałam, zmniejszyłam rozdzielczość, pomalowałam z pomocą Polypaint i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że po kliknięciu czegokolwiek (próbowałam różnych opcji) w UV Map, a następnie w Texture Map z namalowaną teksturą dzieją się dziwne rzeczy. Chcę oteksturowany obiekt wrzucić do Maxa i jak dotąd sam obiekt mogę umieścić w scenie, ale tekstury już nie, bo się rozlewa we wszystkie strony.

Czy ktoś wie co robię źle?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tego też już próbowałam, ale daje tylko tyle, że z teksturą dzieją się jeszcze dziwniejsze rzeczy. Boję się, że to może mieć związek z symetrią, chociaż obiekt robiłam przy włączonej symetrii, więc teoretycznie powinno być dobrze. Może trzeba wcisnąć coś o czym nie wiem...

Napisano

Nie wiem jaką zrobiłaś bazę do tego modelu ale importuje się poprostu w kawałeczkach a ta uvka to jest jakaś tragedia. Moja propozycja to zbrushowe retopo i porządny unwrap w 3dsmax lub z uv masterem. Bo zmapować to tego zupełnie nie idze.