bbandi Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 Witam Robię animacje deszczu juz sobie wszystko poustawiałem: Tylko po wyrenderowaniu nie ma deszczu:0, jeśli ktoś wie co może być przyczyną proszę o pomoc.
mihpolak Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 na płycie z maxem w pliku 'scenes\particleflow\rain możesz znaleźć odpowiedź
mirach Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 pokaz chociaz screen z pflowa, masz tam dodany jakis ksztalt particlow? material?
bbandi Napisano 17 Lipiec 2010 Autor Napisano 17 Lipiec 2010 Witam Narazie nie mogę wrzucić screena bo nie mam dostępu do maxa, w każdym bądź razie kształt jest ustawiony na "line" materiał nie wiem gdzie się zmienia, rozmiar cząsteczek też (być może to przyczyna że są za małe). Generalnie ma to być widok na ocean i rozbryzgające się krople deszczu o tafle wody. Pierwsze chcę to na stillu uzyskać.
bbandi Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Napisano 18 Lipiec 2010 mirach, wesoł dzięki za sugestie, narazie nie udało mi się znaleźć rozwiązania, shape faktycznie wrzuciłem ale chyba nie to jeszcze mimo wszystko warto wiedzieć, widzę że robią różnymi blokami w pf edytorze - gdzieś jest ta "wisienka" jak mi sie uda zrobic to wrzucę ewentualnie screeny tych parametrów porobie.pozdro
Rekomendowane odpowiedzi