illy Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Wiem ze jak widzicie ze Skilo zalozyl nowy thred, to juz myslicie ze sie za cos biore i nie skoncze. Tym razem podejde do concept caru. Mam nadzieje ze uda mi sie zrobic prototypowego SUV\'a Przynjamniej latwiejsze to niz walka z bluprintami... Oto poczatki: [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Skilo] [Wyedytowany dnia 14-6-2004 > Skilo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 i tutaj z boku i do tego felga, ktora pewnie wysmiejecie wielkim lol\'em, ale ja jestem z niej naprawde dumny... dajcie tylko znacz czy forma sie podoba\"\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 zapomnialem dodac rowek pytanie: jak zrobic grubosc \"blachy\"?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 heh też zacząłem robić concepta (ale narazie to słodka tajemnica :P ) - będę trzymał kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Przy świetle sie dziwnie zgięło. Ogólnie kilka krawędzi jest zbyt ostrych wg. mnie. Najładniejsza jest oponka. :D Bardzo mi się podoba. Grubość blachy... musisz poprowadzić poligony w dół, prostopadle do stworzonej blachy (2 na wysokość: 1 odpowiadajacy za grubośc blachy, 2 odpowiadajacy za ostry kant). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 mi chodzi czy da sie jakos plane\'a pogrubic (bo normalnie ma grubosc 0 chyba), i czy to przy samochodach wogole jest potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Pussik dobrze Ci podpowiada - przesuń edge(prawy klawisz myszy + SHIFT) w tę stronę gdzie chcesz mieć grubość blachy . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 No to jest taka pozorna grubosc, i tak robie, myslalem o czyms innym ale juz niewazne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 i mirrorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 terenowy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 i dalej, obwodka grilla, niedlugo drzwi zaczynam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 napisał Saczek_XTRM terenowy?? szczerze, to co mi wyjdzie to bedzie, i tak jestem w podziwie ze cos mi wyszlo, i nawet ciekawie wyglada, ale reszta zalezy od forumowiczow, jak dobrze pojdzie sprzedam ten concept Daimlerowi Chrystlerowi ROTFL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 skilo rób trochę wolniej to nie wyścigi - popraw drobne nierówności ( przy dolnym owalnym wycięciu) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Masz może jakieś szkice żebyśmy wiedzieli co komentować ?? Jak narazie to koło świateł jest krzywo i ogólnie model jest ostry ale nie wiem czy tak ma być czy nie, dlatego prosze jak masz jakieś rysunkie to zapodaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 ten dolny owal to jeszcze niepena sprawa, bo niby chcialem tam dac kierunkowskaz (taki oldskul) ale jeszcze dokladie nie wiem, narazie przerywam prace bo nie mam pomyslu na drzwi, wiec nie bede sie spieszyc, dzisiaj juz za duzo siedzialem Kryhas: hmmmm, ja to robie na zasadzie, co mi wyjdzie i fajnie wyglada to zostaje, pierwotie zaczelo sie od innego samochod z bluprintuf, ale nie zdradzam jaki to samochod. I teraz lece wedlug wlasnej koncepcji.. Jak narazie wychodzi mi wiecej niz maska wiec robie dalej, zastanawiam sie nad bryla nadwozia i tymi mizernymi drzwiami i jeszcze na dzisiaj test na wpasowanie felgi (wiem ze ta felga jest super hiper extra słaba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 określenie \"hiper extra słaba\" super extra mocno light mi się spodobało, a teraz do rzeczy - jest ok ale mogło by być lepiej, a mianowicie masz trochę bugów w przednim zderzaku i pod lampą - nie będę Ci zaznaczał bo znowu mnie o coś oskarżą na forum, jakbyś nie miał pomysłów na przód, to ja już parę widzę i nawet zaczyna powoli przemawiać do mnie Twój projekt - jedna prośba nie rób go przesadnie kanciastego - concept to nie zupełnie powrót do początków lat \'80 - rób ile się da wg własnej wyoraźni, chociaż radzę na początku naszkicować sobie przynajmniej kontury obrysu auta Posdrofionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Hmm moja propozycja.... czy w tym kierunku isc czy innym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 i LP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 linię boczną poprowdziłbym trochę wyżej :P POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 ladna siatka, narazie spoko, tylko troszeczke nie podoba mi sie ten bok... dziwny jakis taki krzywy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Budową zaczyna trochę przypominać auobus ;D Poczekam na więcej. Pracuj dalej! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 kolego !!! czyżbyś się obijał ??!! (a mi sie zadawało że to ja mam kłopot z kompem i resztą . . . ) DO PRACY !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 Saczek, nie przesadzasz???? Tu nikt nikomu nie dyktuje tempa pracy. Jak robi wolniej to albo nie ma czasu/chęci albo robi starannie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 Wydaje mi się że ten SUV jest ciut zadługi chyba że robisz jakąś specjalną wersje ja np. HUMMER limuzyma (fajny jest :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 \"Saczek, nie przesadzasz???? Tu nikt nikomu nie dyktuje tempa pracy. Jak robi wolniej to albo nie ma czasu/chęci albo robi starannie.\" FAKT SAM NIE ROBIĘ SZYBCIEJ ;((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Maj 2004 Autor Share Napisano 19 Maj 2004 starannie to raczej nie, tzn staram sie ale nie jestem az taki swietny.... po prostu moje zmartwienie to jedno slowo: SESJA juz czwarty dzien siedze w szkole od 8 do 18 wiec serio dajcie mi chwile wytchnienia, jak narazie idzie dobrze... a co do tego autobusu....byl plan starego jelcza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 ...i wrocilem, musialem ten watek odkopac. ciezko bylo... juz po sesji (tzn teraz poprawki itd) 1. czy taka szerokosc auta wam odpowiada czy inna piszcie 2. zmienilem koncept, mialbyc suv a bedzie roadster hardtop czy cos podobnego, co wyjdzie zopbaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 222222222222 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 daszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 i jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Skoro zero odzewu to dorzucam jeszcze cos co dopiero domodelowalem:D napiszcie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 no no skilo na poczatku mi sie nie podobal ale teraz jest fajnie podoba mi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamakasi Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Ciekawe co z tego wyjdzie :) Narazie mi sie podaoba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 i kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 finalna szerokosc [Wyedytowany dnia 14-6-2004 > Skilo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 i zderzak z tylu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Witam :) Patrząc na Twój model nasuwa mi się jedna anegdota. Mianowicie kiedys pewien polityk (bez kryptoreklamy w okresie wyborow ;p) proawdzil przemowienie: \" Polska stała na skraju wielkiej przepasci, ale obecnie zrobilibsmy wielki krok w przod\". Z twoim modelem jest podobnie niby concept, ale taki conept że aż upadek. Pomijając nieciekawy (wg. mnie - zdanie subiektywnie nie przejmuj sie nim:P) pomysł musisz wyprostowac ten model! No chyba, że Twoja bryka była planowana z krzwymi słupkami dachem i wygieta atrapa chlodnicy (jeszcze jej nie ma ale ksztalt otworu jest taki .....). To tyle. P.S. Jestem ciekawy jak rozwiazesz szyby z tak ulozynm przednim sl;upiek i jego okolica :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 a ja mam do ciebie pytanie, czy probowales naszkicowac go sobie na kartce, czy lecisz zglowy? szczerze powiem ze mi sie akurat niepodoba... no ale nie chce cie zrazac, to jest twoja wizja, ja zawsze uwazalem ze najgorzej jest zrobic sredni projekt, taki ktory wszystkim bedzie sie srednio podobal :) greets keep working :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 nie mam projektu w glowie, narazie ucze sie opanowac wszystko dookola co nie do konca wychodzi (patrz: slupki i uwaga triple x) narazie sie ucze i zobaczymy co wyjdzie, mam jako taki zarys w glowie ale przeciez nie wszystko potrafie wykonac jakbym chcial (inaczej bym zrobil prawdziwy samochod) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 nie podoba mi sie. [Wyedytowany dnia 14-6-2004 > beeper] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 hehe to chyba dobrze koniec na dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 wazne tez zeby sie jednak komus spodobal hyhyhy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2004 jednak koncze ten samochod, jest w nim duzo bledow ktore bardzo ciezko poprawic (zle zaplanowanie) o to render koncowy, dodaje ze na poczatku mialbyc to fiat panda (hehe) moze ktos zauwazy jakies podobienstwa. dodam ze nauczylem sie kilku rzeczy podczas robienia tego samochodu (i tak sie nikomu nie podobal) [Wyedytowany dnia 15-6-2004 > Skilo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2004 no i te niezaplanowane slupki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi