Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najładniejsze ikony zawsze miał Mac, a najbrzydsze są te Xeroxa, Atari i Windowsa. Brakuje całej serii ikon z X'ów i Amigi, gdyż jest tylko najstarsza archaiczna wersja z Amigi. Dla mnie osobiście najlepsze ikony to Bluecurve i Crystal, ale mogę też używać Mist.

W artykule jest błąd. Napisali 'katalogi zamiast plików', a powinno być 'katalogi zamiast folderów'.

Napisano

dac77, troche sie mylisz bo Mac w OS przed X-ami mial niemal kompletnie skopiowane ikony z Atari ST. Dokladnie to byl ten sam desktop zaprojektowany dla obu maszyn przez Xerox i Digital Research. Wiec mowiac, ze Mac ma ladne a Atari brzydkie przeczysz sam sobie :).

Napisano

No ja o ikonach Atari to miałem na myśli te pokazane w artykule. W rzeczywistości ewoluowały one z czasem podpbnie jak na Amidze. Ikony Maca wszystkie mi się podobają nawet te najstarsze, chociaż te nowe to trochę mało prakryczne giganty - przerost formy nad treścią.

Napisano

Szkoda, że zwrócili uwagę tylko na pierwszą wersję systemu Amigi. Ikonki były tam dosyć tragiczne.

Napisano

Co się tak wszyscy rzucili na ten artykuł o ikonkach? :D Art jak art, skromny i to wysoce, ciekawy ale jak dla mnie zbyt mało wyczerpujący.

Ale chociaż dobrze, rozreklamują ten serwis i inne z tej serii, bo są serio świetne. Polecam.