Napisano 29 Lipiec 201014 l Wrzucam ludka, ktorego dlubie od jakiegos czasu. Duzo mu jeszcze brakuje do perfekcji ale jestem ciekaw jakie wrazenie sprawia. Postaram sie aktualizowac watek w miare mozliwosci. Docelowo chce mu jakis mocap wrzucic aby pomachal troche swoimi przydlugimi lapami i poklapal pyskiem. Model wciagniety do maxa prosto z zbrusha, wyrenderowany scanlinem. Geometria modelowana recznie w maxie z boxa ale pewnie sie jeszcze zmieni to wrzuce jak bedzie zdatna do uzytku. Reszta w zbrushu 3.5 r2. Chyba zle watek nazwalem i nie wiem jak zmienic... Moze klicek pomoze ? :D Edytowane 30 Lipiec 201014 l przez CgBartosz
Napisano 30 Lipiec 201014 l Widać że rośnie konkurencja dla Pudziana :) Tylko te stopy trochę dziwnie wyglądają. Takie strasznie grube te palce.
Napisano 30 Lipiec 201014 l Wrażenie sprawia bardzo fajne :) Niezły pener. Czasami to rzecz gustu, ale napiszę rzeczy, które ja prawdopodobnie bym poprowadził ciut inaczej. Odnoszą się raczej to ogólnego odbioru całości i wyglądu, a nie do poprawności modelu. -Myślę, że mocniej bym go osadził na stopach. Sporo waży gostek. Ale wypłaszczanie stóp pod ciężarem to pewno na rigu będziesz robić. -poszerzyłbym mu staw skokowy, kostki i dolną partię łydek. Mam wrażenie, że przydałoby mu się tam ciut więcej masywności żeby dźwigać cielsko. -wzmocniłbym mu szyję po bokach. Chodzi mi o zrównoważenie tych potężnych mięśni grzbietu, które tak wysoko się wypiętrzają. Może ciut więcej w linii między uchem a obojczykiem by mu nie zaszkodziło. Są jeszcze różne mniejsze rzeczy, które trochę bym poprawił ale to pierdoły typu suty, czy krzywizna bicepsa tuż przy zejściu w okolicy łokcia.. ale to już czepialstwo. Szalenie miło widzieć tak fajny modelik od Ciebie :) Super! Nie mogę się doczekać finalnego efektu :)
Napisano 30 Lipiec 201014 l Naprawde fajna glowka:) reszcie brakuje bryly, krotkie raczki, waskie lydki...
Napisano 30 Lipiec 201014 l Autor Naprawde fajna glowka:) reszcie brakuje bryly, krotkie raczki, waskie lydki... No wlasnie, tez tak sadze.
Napisano 30 Lipiec 201014 l Tak patrzę sobie jeszcze raz na niego.. nie do końca mnie przekonuje to, że stopy mają 3 palce a dłonie 5. Jeśli zmutował, to bardziej bym to widział w kierunku tak jak Nightcrawler z X-men... 3 palce u nóg i 3 u rąk. Na twarzy i uszach ma wyraźne naleciałości zwierzęce. Można by się pokusić o jakieś odbicie tego w dłoniach.. może dłuższe pazury albo inny motyw przypominający trochę zwierzęce łapska.
Napisano 30 Lipiec 201014 l Słaba bryła ciała, główka wydaje się ok. Mógłbys wygładzić mocna model i zrobic jeszcze raz taki grubo ciosany clayem i flatenem bez detalu. poszerzyłbymmu talie, fafcet przypakowany wyglada w tym miejscu bardziej jak y nie jak x.
Napisano 30 Lipiec 201014 l Grubo :) Btw. korzystałeś kiedyś może z innej ksywki? Skądś kojarzę imię i nazwisko i nie mogę przyporządkować do osoby.
Napisano 30 Lipiec 201014 l Ok, już nieco rozjaśniłeś :) Co do postów wyżej, to chłopaki mają chyba gorszy dzień dzisiaj ;)
Napisano 30 Lipiec 201014 l Autor Gorszy, nie gorszy. W duzej mierze sie z nimi zgadzam. Raczej srednio jestem zadowolony z modelu i chce go mocno podciagnac. Ostatni modelowalem jakies trzy lata temu i troche wyszedlem z wprawy.
Napisano 30 Lipiec 201014 l Masz talent do oszukiwania naszych mózgów ; ] Niby tutaj coś nie proporcjonalne, coś nie tak, a mimo wszystko wygląda super i nie ma się do czego doczepić!