Napisano 16 Maj 200420 l To miala by byc animacja ktora dopiero zaczynam ale nie moge dobrac odpowiedniego koloru aby to bylo mroczne. Pozdrawiam
Napisano 16 Maj 200420 l koloru eby to bylo mroczne. Pomocy:) hehe, tym mnie rozbawiles :D... podpowiem ci, ze kolor powinien byc jak najbardziej... mroczny! tak to jest rozwiazanie :D
Napisano 16 Maj 200420 l chyba niezabardzo jeszcze w maxie sie orientujesz wiec looknij do podstaowych informacji tutoriali na stornie glowej max3d.pl przegladnij poczytaj lub nabadz jakas literture z podstawami.
Napisano 16 Maj 200420 l Autor nie chodzilo mi o kwestie techniczna! chodzilo mi o dobranie koloru z tym mma problem zeby dac np ciemno niebieski lub cos w tym stylu w sprawach technicznych radze sobie dosc dobrze tylko mam problem z dobieraniem koloru
Napisano 16 Maj 200420 l przymiotnik `mroczny` pochodzi od rzeczownika `mrok` ,ktory ma wiecej wspolnego z oswietelniem niz z kolorem. no ale moge sie mylic.
Napisano 16 Maj 200420 l Zrób ciemniej i efekt mgły. Podkreśli to duchotę i mroczność... tak mi sie wydaje:)
Napisano 17 Maj 200420 l akdsn - może masz troche racji, ale kolor jest też ważny. kolacja przy świecach (czyli słabym oświetleniu) i w różowo nakrytym stole na pewno nie jest mroczna, a tak by wynikało z tego, co napisałes
Napisano 17 Maj 200420 l mkk3a -> ale ta kolacja w krypcie jest mroczna wiec zalezy gdzie sie odbywa. Oswietlenie ma wplyw na klimat ale nie samo go nie kreuje.
Napisano 20 Maj 200420 l chcesz mroczno (?) ale dajesz cieple kolory, swiatlo zamiast bialego zoltego, czerwonego daj: szare, niebieszkie, prawie czarne... ale pobaw sie np: w acdsee albo photoszopie i daj (jak tos ie nazywa) balansa bieli, albo pukny graniczne cz/b (whitepoint/blackpoint) i bedzie mial mrocznie, kontraszt i blur... mi to zawsze dziala w fotomontazu
Napisano 20 Maj 200420 l Autor MAcie calkowita race teraz zminilem wyglada zawaliscie z ciemnym niebieskim no ale musze jeszce poproawic pare bledow:)