Piotr Dobosz Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 To miala by byc animacja ktora dopiero zaczynam ale nie moge dobrac odpowiedniego koloru aby to bylo mroczne. Pozdrawiam
SansSerif Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 temat do poprawy >>> http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6229
darkelf Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 koloru eby to bylo mroczne. Pomocy:) hehe, tym mnie rozbawiles :D... podpowiem ci, ze kolor powinien byc jak najbardziej... mroczny! tak to jest rozwiazanie :D
Predator Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 chyba niezabardzo jeszcze w maxie sie orientujesz wiec looknij do podstaowych informacji tutoriali na stornie glowej max3d.pl przegladnij poczytaj lub nabadz jakas literture z podstawami.
Piotr Dobosz Napisano 16 Maj 2004 Autor Napisano 16 Maj 2004 nie chodzilo mi o kwestie techniczna! chodzilo mi o dobranie koloru z tym mma problem zeby dac np ciemno niebieski lub cos w tym stylu w sprawach technicznych radze sobie dosc dobrze tylko mam problem z dobieraniem koloru
SansSerif Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 przymiotnik `mroczny` pochodzi od rzeczownika `mrok` ,ktory ma wiecej wspolnego z oswietelniem niz z kolorem. no ale moge sie mylic.
Gacu666 Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 Zrób ciemniej i efekt mgły. Podkreśli to duchotę i mroczność... tak mi sie wydaje:)
mkk3a Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 akdsn - może masz troche racji, ale kolor jest też ważny. kolacja przy świecach (czyli słabym oświetleniu) i w różowo nakrytym stole na pewno nie jest mroczna, a tak by wynikało z tego, co napisałes
Leru Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 mkk3a -> ale ta kolacja w krypcie jest mroczna wiec zalezy gdzie sie odbywa. Oswietlenie ma wplyw na klimat ale nie samo go nie kreuje.
BLADE Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 a według mnie ma sie to nijak do krypty i nie ma z kryptą nic wspólnego.
illy Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 chcesz mroczno (?) ale dajesz cieple kolory, swiatlo zamiast bialego zoltego, czerwonego daj: szare, niebieszkie, prawie czarne... ale pobaw sie np: w acdsee albo photoszopie i daj (jak tos ie nazywa) balansa bieli, albo pukny graniczne cz/b (whitepoint/blackpoint) i bedzie mial mrocznie, kontraszt i blur... mi to zawsze dziala w fotomontazu
Piotr Dobosz Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 MAcie calkowita race teraz zminilem wyglada zawaliscie z ciemnym niebieskim no ale musze jeszce poproawic pare bledow:)
Rekomendowane odpowiedzi