Napisano 2 Sierpień 201014 l Witam! Dziś dopadł mnie pewien problem. Jakieś dwa tygodnie temu zmieniłem kompa i co za tym idzie również monitor. Teraz pracuje na rozdzielczości 1920x1080px. Wszystko było fajnie póki nie wpadła mi fucha na stronkę. Przyznam, że ciężko mi się projektuje w tak dużej rozdzielczości kiedy standardowo robi się layout na 1024px. Powiększanie skali w Photoshopie nie za bardzo się spisuje bo wychodzi pixelioza a zmniejszenie rozdzielczości monitora to chyba ostatnia deska ratunku. Jak sobie radzicie z takim problemem? Pytanie może i lamerskie ale warto się dowiedzieć jak to robią inni :) pozdr!
Napisano 2 Sierpień 201014 l mozna się nauczyć, wystarczy zasypać monitor z boku przydatnymi panelami ;)
Napisano 2 Sierpień 201014 l ja mialem tak jak z domowej 17 przerzucilem sie na firmowe 24 cale. Popracujesz chwile i sie przyzwyczaisz Polik. Chyba zadnych cudow nie ma z tym :)
Napisano 2 Sierpień 201014 l Zazdroszczę. Mi rozdzielczości i ilości monitorów zawsze za mało. BTW, 1080p lepiej wygląda na ścianie jako telewizor, niż monitor do pracy.
Napisano 2 Sierpień 201014 l Autor Ok, będę się musiał w takim razie przyzwyczaić. Co do 1080p to jeszcze muszę się trochę napatrzeć :) Dzięki za pomoc!
Napisano 2 Sierpień 201014 l niedługo będzie za mały ;) niedlugo bedzie "a przydal by sie drugi, zeby te wszystkie palety wyrzucic na bok" ;)