Gość Rysownik Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Witam, mam maly problem, jako ze zaczelem korzystac z Vray-a natrafilem na klopot ze stworzeniem materialu FACETED. W Standardzie mialem ladnego chekboxa gdzie moglem zaznaczyc ta opcje i wszystko ladnie sie cieniowalo. Teraz dostaje idealna kule :/. Jakiej opcji uzyc aby stworzyc material vray-a z opcja faceted ?? Pomoc Bardzo Dobrze Widziana PS: Jesli zly dziala dla tego posta, prosze o wskazanie odpowiedniego.
Pawelkos Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Nie wiem jakiegos softu uzywasz i nie wiem jaki to material facet, napisz jaki soft i moze jakis przykladowy screen to bedzie latwiej, Ale wydaje mi sie ze chodzi ci o polygroups
t0m3k Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Pawelkos dobrze kombinuje. Dodaj modyfikator Smooth do obiektu ktory ma byc faceted,
Gość Rysownik Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Wszystko odkryte, poprostu trzeba wylaczyc mesh smooth aby scianki renderowaly sie "pojedynczo". Jesli chodzi o program Autodesk 3dsmax 2011. Cos w ten desen + Vray 1.5. Spadek po poprzednim pracowniku. Opcja faceted dla standardowych materialow jest w miejscu gdzie wybierasz 2 sided, kolor i takie tam, basic propertis sie to nazywa zapewne
Rekomendowane odpowiedzi