mandi Napisano 16 Sierpień 2010 Napisano 16 Sierpień 2010 Witam, jak uzyskać efekt, który prezentuje animacja w załączonym linku? : twistedalleys.com/3d/diagram.flv Dzięki z góry i pozdrawiam, Artur
ca mel Napisano 16 Sierpień 2010 Napisano 16 Sierpień 2010 Hej! Zrób sobie cylinder nurbs z podstawami i animuj start/end sweep. A niedawno pisał ktoś na forum, że nurbsy się nikomu nie przydadzą :P Pozdr.
mandi Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Napisano 7 Wrzesień 2010 hej wielkie dzięki za pomoc! Myślałem o wykorzystaniu cylindra NURBS, lecz jest zbyt kanciasty (brak opcji bevel or sth). Wykorzystałem opcje Partial funkcji Extrude i animowałem parametr odpowiedzialny za zakres extrude'a, (profilem jest krzywa bedaca przekrojem diagramu, a scieżką okrąg). Pozdrawiam, Artur
ca mel Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Ale do cylindra mogles sobie przeciez dodac kilka isoparm i domodelowac recznie zaokraglenia. Wszystko to pieknie dziala z historią i nawet nic sie nie rozjezdza. Wiem bo u Borowym baraku czesto uzywalem tej wyrafinowanej metody hehe. Ale najwazniejsze ze sie udalo. Pozdr.
mandi Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Napisano 8 Wrzesień 2010 hej nie pomyślałem o tym, dzięki za info! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi