Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jestem całkiem początkujący w 3D, używałem trochę 3Ds Maxa, ale tylko tak ogólnie, żeby się zorientować o co w tym chodzi. Potrzebuję laptopa w cenie 3000-3500 zł. Wiem, że lepszy byłby komputer stacjonarny, ale potrzebuję laptopa, więc decyzji nie zmienię :P Będę go też używał do gier, oczywiście nie nowości, bo wiem, że w tej cenie to nie znajdę dobrej maszyny. Byłbym wdzięczny za wszystkie propozycje i sugestie :)

Edit: Pomocne byłoby nawet info na co zwracać uwagę, przy kupnie. Jaka firma, matryca, grafika, procesor, ile ramu i co tam jeszcze przyjdzie wam na myśl.

Edytowane przez Azriel

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dzięki :) A znajdę coś dobrego w tej cenie z matrycą 17"?

Napisano

ja niedawno kupiłem Dell Studio 1749 i jak narazie sobie chwalę, więc polecam, choć jest to model bardziej multimedialny, ale procesor i grafikę ma ok

p.s. kupowałem ze sklepu kuplaptopa, znalazłem go na allegro, ale kupiłem osobiście w ich salonie w Rzeszowie

Napisano
  • Autor

Lepiej wziąć coś z lepszą grafiką a gorszym procesorem czy na odwrót?

Jest sens brać 17" zamiast 15"?

Edit: Co sądzicie o laptopach Acer? Np. coś takiego:http://allegro.pl/cena-szok-acer-7741-7740-core-i5-4-640-hd5650-win7-i1194117134.html

Edit 2: Czy ATI Mobility Radeon HD 5650 będzie lepszy niż GeForce GT 330M?

Edytowane przez Azriel

Napisano
Lepiej wziąć coś z lepszą grafiką a gorszym procesorem czy na odwrót?

Jest sens brać 17" zamiast 15"?

zależy czy będziesz miał drugi monitor, i jakiej mobilności sprzętu wymagasz

Edit 2: Czy ATI Mobility Radeon HD 5650 będzie lepszy niż GeForce GT 330M?

www.notebookcheck.pl... ale jak w użytkowaniu to nie wiem, ja mam HD5650 w swoim i nie narzekam

Napisano

Mam ten sam problem- będe w tym roku zaczynał zabawę z 3D, ale jestem zmuszony na laptopa, chciałbym wybrać jak najlepszy...

a tak przy okazji- czy to prawda że laptopy nie współpracują dobrze z tabletem?

Napisano

współpracują tak samo. Ja wybralem sobie inne wyjście, bo w przyszlym roku będę wiekszosc czasu w rozjazdach i podziele sie koncepcją:

-lapek ten co jest (core 2 duo ladnie pracujacy nawet na baterii) + jak najmniejszy monitor full hd (np. 21.5cala moze mniejszy). Do tego podłączona aplikacja zdalnego pulpitu automatycznie łącząca mnie ze stacją roboczą w firmie - dostęp przez LAN/internet. Teraz musze sie wykaraskać z kłopotów, ale pozniej planuje wlasnie taki styl pracy. Jeden minus, ze trzeba miec w miare szybkie łącze i jakis dobry sofcik do pulpitu zdalnego by obsłużył 2x monitory, innych minusów nie widze.

Napisano

To nieprawda:). Chyba, bo u mnie na wszystkich laptopach na jakich pracowałem działały bez zarzutu (zarówno Wacom jak i stary Pentagram).

Co do samych laptopów - Acer jest chyba dość przereklamowany, chociaż te bardziej hi-endowe faktycznie są ok. Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że lepiej wziąć coś z lepszą kartą graficzną kosztem słabszego procesora - kosmicznych prędkości renderingu na laptopie i tak nie osiągniesz a wydajniejsza karta na pewno polepszy komfort pracy.

Napisano

Lucas> zapomniałem dodać że chodziło mi o pentagrama..

a co do kart- czy 3dmax dobrze współpracuje z radeonowskim odpowiednikiem CUDA? czy lepiej brać geforce do 3d?

btw ja zamierzam renderować projekty w szkole także lapek tylko do pracy będzie mi służył..