Mulholland Napisano 22 Sierpień 2010 Napisano 22 Sierpień 2010 Cześć. Zaimportowałem sobie z Boujou 3d track z kamerą, ale nie ustawiłem dla całości żadnej skali. Teraz chciałbym, żeby cała scena ( chmura punktów + animowana kamera ) miała mniej więcej zbliżoną skalę do fizycznych jednostek miejsca które sfilmowałem. Próbowałem zeskalować sobie wszystko jako "selection set" ale niestety animacja kamery po skalowaniu nie wygląda odpowiednio. Myślałem żeby połączyć wszystko w grupę, ale kamera + punkty z Boujou ( helpers ) nie chcą połaczyć się w grupę. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak mogę rozwiązać ten problem?
ApaczoS Napisano 22 Sierpień 2010 Napisano 22 Sierpień 2010 W opcjach exportu Boujou ustaw scale na 100.
Mulholland Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Napisano 22 Sierpień 2010 Wiem, że tak można ale właśnie chodzi o to że nie chcę powtarzać eksportu.
ApaczoS Napisano 22 Sierpień 2010 Napisano 22 Sierpień 2010 Wiem, że tak można ale właśnie chodzi o to że nie chcę powtarzać eksportu. A dlaczego? że tak nieśmiało zapytam? Kwestia 5 sec i po problemie.
Mulholland Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Napisano 29 Sierpień 2010 hej. Pozmieniałem nazwy punktów ręczenie i nie chciało mi się robić tego drugi raz.
Kris_R Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 Wystarczy podlinkować kamerę i helpery do jakiegoś nulla (Dummy/Point), przeskalować nulla odpowiednio i po krzyku.
uncle Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 najprosciej to zaznacz wszystko -> group i skalujesz grupe :)
Gość User190 Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 albo zrobic xrefa i podpiac pod cos, czego skale kontrolujesz
Pionier Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 Ostatnio musiałem zrobić dokładnie to samo i zrobiłem tak jak Kris napisał, wszystko działało bez problemu :)
Rekomendowane odpowiedzi