Napisano 26 Sierpień 201014 l Witam, Wreszcie się zmobilizowałem i postanowiłem zrobić jeden model od początku do końca wraz z renderami(może się uda :P). Wybór padł na markera SP1 którego powoli dłubie. soft: 3ds max Oto ile zrobiłem do tej pory: Edytowane 9 Wrzesień 201014 l przez kajstek
Napisano 26 Sierpień 201014 l jak dla mnie model bez zastrzeżeń :) Jeszcze materiały i reszta i będzie cacy :) A mógłbyś wrzucić siatkę z editable poly bez modyfikatora MeshSmooth ? Edytowane 26 Sierpień 201014 l przez wueres
Napisano 27 Sierpień 201014 l Autor Dodaje tylną klapkę z logo oraz wgłębienia na rączce, a co do 2 elementów bez ms to one jeszcze nie są skończone :P w późniejszym czasie popracuje nad tym.
Napisano 27 Sierpień 201014 l z tyłu w górnej części rączki jest mały bug, na renderze takie wygięcie z czarnym czymś. i jeszcze jedna sprawa, chyba pod ta z przodu rączką to coś jest też jakoś krzywo, przynajmniej dziwnie wygląda, bo cały model jest naprawde oka tylko ten element az boli :)
Napisano 28 Sierpień 201014 l Za wybor markera masz wielkiego plusa :D Tylko daj mu jakas sensowna lufe ;)
Napisano 30 Sierpień 201014 l Autor Dorobiłem feed'a do którego mocuje się loadaer, pod lufą jest zaślepka na latarke, szyny boczne mają już ms :P , oraz jest już gumowa nakładka na rączkę. Teraz brakuje juz tylko dopracować małą szyne od spodu markera oraz zrobić wężyk pomięcy dwiema rączkami. #cortes odnośnie tego pod przednią rączką to chyba będę musiał to zrobić jeszcze raz bo od początku mi się to nie podobało i faktycznie wygląda to kiepsko
Napisano 9 Wrzesień 201014 l Autor Oto Rendery z gotowymi materiałami. Na renderowaniu się zbytnio nie znam bo zazwyczaj podczas modelowania nigdy nie docierałem do tego momentu. Więc żeby mieć jakieś podłożę ustawienia vray'a zrobiłem z jakiegoś tutka a następnie na tyle ile wiedziałem co od czego trochę to z tuningowałem i na koniec lekki PS.
Napisano 9 Wrzesień 201014 l Pierwszy render, gdyby nie ten szum to full fotoreal ;) nie przypatrywałem sie oryginałowi więc nie mogę się wypowiedzieć co do wierności modelu ale świetnie wygląda.