Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Wreszcie się zmobilizowałem i postanowiłem zrobić jeden model od początku do końca wraz z renderami(może się uda :P). Wybór padł na markera SP1 którego powoli dłubie.

soft: 3ds max

Oto ile zrobiłem do tej pory:

35604585.jpg

25440075.jpg

13693066.jpg

57556245.jpg

68831414.jpg

18083920.jpg

Edytowane przez kajstek

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak dla mnie model bez zastrzeżeń :) Jeszcze materiały i reszta i będzie cacy :) A mógłbyś wrzucić siatkę z editable poly bez modyfikatora MeshSmooth ?

Edytowane przez wueres

Napisano
  • Autor

Dodaje tylną klapkę z logo oraz wgłębienia na rączce, a co do 2 elementów bez ms to one jeszcze nie są skończone :P w późniejszym czasie popracuje nad tym.

43165111.jpg

34155746.jpg

Napisano

z tyłu w górnej części rączki jest mały bug, na renderze takie wygięcie z czarnym czymś.

i jeszcze jedna sprawa, chyba pod ta z przodu rączką to coś jest też jakoś krzywo, przynajmniej dziwnie wygląda, bo cały model jest naprawde oka tylko ten element az boli :)

Napisano

Za wybor markera masz wielkiego plusa :D

Tylko daj mu jakas sensowna lufe ;)

Napisano
  • Autor

Dorobiłem feed'a do którego mocuje się loadaer, pod lufą jest zaślepka na latarke, szyny boczne mają już ms :P , oraz jest już gumowa nakładka na rączkę. Teraz brakuje juz tylko dopracować małą szyne od spodu markera oraz zrobić wężyk pomięcy dwiema rączkami.

#cortes odnośnie tego pod przednią rączką to chyba będę musiał to zrobić jeszcze raz bo od początku mi się to nie podobało i faktycznie wygląda to kiepsko

74171998.jpg

13079980.jpg

51299594.jpg

13575416.jpg

Napisano
  • Autor

Oto Rendery z gotowymi materiałami. Na renderowaniu się zbytnio nie znam bo zazwyczaj podczas modelowania nigdy nie docierałem do tego momentu. Więc żeby mieć jakieś podłożę ustawienia vray'a zrobiłem z jakiegoś tutka a następnie na tyle ile wiedziałem co od czego trochę to z tuningowałem i na koniec lekki PS.

18copy2.jpg

20copyz.jpg

Napisano

Pierwszy render, gdyby nie ten szum to full fotoreal ;) nie przypatrywałem sie oryginałowi więc nie mogę się wypowiedzieć co do wierności modelu ale świetnie wygląda.