Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanie - jak można uzyskać taki efekt jak na podanich niżej linkach:

http://www.youtube.com/watch?v=-6QPkfmRepU

Podejrzewam ze jest to jakies maskowanie obiektów w grupach, tylko potrzebuje wskazówki jak to sie nazywa i gdzie to poszukac - jak ktos ma moze namiar na tutorail bede bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Masz w podpisie drugiego filmiku jakiego pluginu gość używał ( ScalpelMAX plug-in by Cebas ). W pierwszym przypadku gość odpowiada na pytanie jak to zrobił:

"-hey I am from poeru, and i would like to know how did you do that, did you use 3d max?, with the pluging "Digimation Grow"?, thanks you =)

-nope just use keyframe animation"

Napisano

w samym maxie mozesz uzyc modyfikatora volume selected i przesuwac jego gizmo po obiekcie

volume_sel.jpg

Napisano
  • Autor

hmm ok. dzieki za zwrócenie uwagi.

tylko sie zastanawiam -nope just use keyframe animation - to znaczy ze jest to rozciagane... ?

wszystkie elementy sa skurcznone i powiekszane - ze wychodzi to tak jak widac...

Dzieki za pomoc

Napisano
  • Autor

Dzieki jaras tez dobry pomysl tylko zeby bylo widac gladki wzrost kazdy obiekt bedzie musial miec gestą siateczke bo bedzie usuwał verteksy i całe sciany.

dzieki za pomoc

Napisano

mozesz jeszcze zrobic znikanie obiektu za pomocą animowanej mapy opacity ale Growth jest najlepszy moim zdaniem bo : zachowuje mapowanie i texturki a dodatkowo wypełnia przecinane miejsce nadbudowując mesha we wszystkich dziurach - poza tym płynnie "tnie" obiekt

Napisano

Jeszcze możesz dac modyfikator slice, remove top zaznaczyć i animować gizmo. Tylko pamiętaj, żeby w stacku nad slajcem bym cap holes lub shell.

pozdro

Napisano

może ktoś dać namiary na plugin Digimation Grow dla 3ds max 2010 ? jestem zielony w kwesti pluginów przyznam się, że jeszcze ich nie używałem, ale chciałbym zacząć.

Napisano

Szczerze wątpię w przyszłość tego pluginu.Z tego co widzę przynajmniej od roku nie jest rozwijany.

Napisano
  • Autor

Hej.

Dzieki za pomoc. Ogolnie najlepiej mi sie robi uzywajac Slice i Shell, manewry gizmem i wychodzi naprawde fajnie. Plugina nie sciagnolem bo nie moglem go poszukac - chociaz pewnie nie szukalem za dobrze i poprzeslalem na w/w metodzie.

Pozdrawiam