Filippo Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 (edytowane) Witam Pokazuję swoją pierwszą większą prace. Nie jestem z niej zadowolony, ale myślę, że nie wyszła tak tragicznie. Proszę o ocenę i wytknięcie błędów, które później poprawię, no i liczę na pomoc przy renderze, bo z tym będzie największy problem:D. No i jak wszyscy wiedzą zaczyna się szkoła, także upy będą dość rzadko. Soft:Max 2009 Render: Mental Ray Edytowane 31 Sierpień 2010 przez Filippo załączniki
Lukasz_D Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 dziwny troche i kanciasty ale poczekam na render :) no i pewnie jak na poczatek to nie jest ok ;)
Filippo Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Napisano 31 Sierpień 2010 Oczywiście mam w planach dodawanie szczegółów typu wycieraczki, no i poprawianie błędów.
latos Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Maska nie jest taka wypukła. Narzuć MS na samohcód Cos jest nie tak przy tylnym zjeździe z dachu. Grill jest coś za mały
sajrus Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 można powiedzieć że przypomina bryłą r8 lecz look:!
Filippo Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Napisano 2 Wrzesień 2010 Jest UP. Render robiony trochę na szybko, no i nie ma światła na grill, ale inne światła oprócz day light odmawiają współpracy, chyba dlatego, że mam niebo. Pewnie rozwiązanie jest proste, ale prosiłbym o radę w tej sprawie:D. No i proszę o wytykanie błędów, a podejrzewam, że ich nie brakuje:D.
latos Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Narzuć Meshsmooth. Nie wiem jak ty chcesz rednerować samochód który ma z 400 poly.
Filippo Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 Meshsmooth strasznie psuje mi szczeliny, ale ok wrzucę wieczorem. A samochód ma ponad 2,5tys. poly.
sajrus Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 zrób lepiej od nowa. Robisz pojazd tak popularny i na pewno masz wysokiej rozdzielczości bp więc lepiej zrób to bez druciarstwa
Berger Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Filippo: Jeśli na model masz zamiar nałożyć MS to model musi mieć siatkę zrobioną pod niego, inaczej duża część modelu będzie się kaszanić.
k_gabra Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Widac ze nie masz wiedzy jak w miare dobrze modelowac auta... poszukaj sobie na internecie, gdzies jest swietny tutorial audi A3 (sportsback bodajrze) tam nauczysz sie fajnie modelowac, glownych trikow zeby wszystko fajnie szlo (m.in. twoje odksztalcone auto po ms'ie) Powodzenia, nie nastawiaj sie negatywnie na odpowiedzi ;-) po prostu, jezeli cos nie jest perełką musi byc zjechane... choc szczerze twojemu do perelki daleko :-P (moim modelom z reszta tez...)
Filippo Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 Szczerze to już dawno się zastanawiałem czy nie przestać dłubać w tym nieszczęsnym Audi. k_gabra dzięki za radę, znalazłem ten tutorial. Jak go obejrzę, to zacznę dłubać jakiś inny samochód. Miejmy nadzieję, że pójdzie lepiej:D. Oczywiście wrzucę do WiPa, jeśli będzie się nadawał. Na pożegnanie R8 po MSie i poprawianiu niektórych krzywizn. Temat do wywalenia
Rekomendowane odpowiedzi