sly Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 Karta dźwiękowa - Creative Sound Bblaster x-fi ExtremeGamer - pierdzi. Do niedawna dźwięk z tej karty był świetny. Ostatnio w niektórych sytuacjach dźwięk wychodzący zaczyna pierdzieć przez około 5-10sec. [brzmi to jak jakiś "efekt" reverb z metalicznym pogłosem]. Pierdzenie ustępuje aby powrócić po kilku minutach. Pomimo że ostatnio woziłem jednostkę po kraju wykluczam uszkodzenie, wygląda to raczej na jakiś konflikt sprzętowy. Pierdzenie zauważyłem tylko przy odtwarzaniu video+dźwięk, klip w dowolnym pliku/kompresji, film DVD, preview z montażu [wzmożona praca k. graficznej]. Karta jest 3cm pod radiatorem k. graficznej. Pierdzi każdy dźwięk, zwykły "ding" z Windowsa, ludzka mowa, muzyka. Odtwarzając tylko muzykę z MediaPlayera jest OK. Jeśli ktoś coś wie, to proszę o pomoc. pozdrawiam.
wesol Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 a jaki system? na pewno przeinstaluje stery. Wyłącz w biosie zintegrowana kartę. spróbuj z modyfikowanymi sterownikami, do xfi powinny być.
sly Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Win Vista. Zintegrowana wyłączona od zakupu k. dźwiękowej. Z tymi sterami właśnie muszę się wstrzymać do jakichś konkretnych wskazówek - czekam na ludzi którzy mieli podobny problem i udało im się go rozwiązać. [nie wyrzucając karty] Jestem w trakcie pracy nad czymś i przeinstalowanie systemu nie wchodzi w grę - na razie.
CentrumPapieru Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Tak szczerze mówiąc to nie wiem czy przeinstalowanie systemu cokolwiek da,podobnie jak format. Moim zdaniem trzeba będzie coś kombinować ze sterownikami,ale nie miałem tej karty i nic więcej nie mogę doradzić.
Gość Chrupek3D Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 (edytowane) a probowales tych sterow: http://www.asio4all.com/ ps. na przyszlosc, jesli robisz cos z dzwiekiem za pieniadze to nie kupuj creative tylko np: http://www.sklepmuzyczny.pl/sklepmuzyczny,pl,strona,produkt,asortyment,6,dzial,57,grupa,81,id,2520.html (mialem to wiem ;)) Edytowane 23 Marzec 2011 przez Chrupek3D
AmorCustodia Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 Witam, miałem podobny problem na Creative Live. Zmienione sterowniki przyniosły poprawę na kilka miesięcy. Gdy problem się powtórzył... cóż, zmieniłem kartę i przeinstalowałem system. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi