Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

product.jpg

Karta dźwiękowa - Creative Sound Bblaster x-fi ExtremeGamer - pierdzi.

Do niedawna dźwięk z tej karty był świetny.

Ostatnio w niektórych sytuacjach dźwięk wychodzący zaczyna pierdzieć przez około 5-10sec. [brzmi to jak jakiś "efekt" reverb z metalicznym pogłosem].

Pierdzenie ustępuje aby powrócić po kilku minutach.

Pomimo że ostatnio woziłem jednostkę po kraju wykluczam uszkodzenie, wygląda to raczej na jakiś konflikt sprzętowy.

Pierdzenie zauważyłem tylko przy odtwarzaniu video+dźwięk, klip w dowolnym pliku/kompresji, film DVD, preview z montażu [wzmożona praca k. graficznej].

Karta jest 3cm pod radiatorem k. graficznej.

Pierdzi każdy dźwięk, zwykły "ding" z Windowsa, ludzka mowa, muzyka.

Odtwarzając tylko muzykę z MediaPlayera jest OK.

Jeśli ktoś coś wie, to proszę o pomoc.

pozdrawiam.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a jaki system? na pewno przeinstaluje stery. Wyłącz w biosie zintegrowana kartę.

spróbuj z modyfikowanymi sterownikami, do xfi powinny być.

Napisano
  • Autor

Win Vista. Zintegrowana wyłączona od zakupu k. dźwiękowej.

Z tymi sterami właśnie muszę się wstrzymać do jakichś konkretnych wskazówek - czekam na ludzi którzy mieli podobny problem i udało im się go rozwiązać. [nie wyrzucając karty]

Jestem w trakcie pracy nad czymś i przeinstalowanie systemu nie wchodzi w grę - na razie.

Napisano

Tak szczerze mówiąc to nie wiem czy przeinstalowanie systemu cokolwiek da,podobnie jak format. Moim zdaniem trzeba będzie coś kombinować ze sterownikami,ale nie miałem tej karty i nic więcej nie mogę doradzić.

Napisano

Witam, miałem podobny problem na Creative Live. Zmienione sterowniki przyniosły poprawę na kilka miesięcy. Gdy problem się powtórzył... cóż, zmieniłem kartę i przeinstalowałem system.

Pozdrawiam