Napisano 5 Wrzesień 201014 l Karta dźwiękowa - Creative Sound Bblaster x-fi ExtremeGamer - pierdzi. Do niedawna dźwięk z tej karty był świetny. Ostatnio w niektórych sytuacjach dźwięk wychodzący zaczyna pierdzieć przez około 5-10sec. [brzmi to jak jakiś "efekt" reverb z metalicznym pogłosem]. Pierdzenie ustępuje aby powrócić po kilku minutach. Pomimo że ostatnio woziłem jednostkę po kraju wykluczam uszkodzenie, wygląda to raczej na jakiś konflikt sprzętowy. Pierdzenie zauważyłem tylko przy odtwarzaniu video+dźwięk, klip w dowolnym pliku/kompresji, film DVD, preview z montażu [wzmożona praca k. graficznej]. Karta jest 3cm pod radiatorem k. graficznej. Pierdzi każdy dźwięk, zwykły "ding" z Windowsa, ludzka mowa, muzyka. Odtwarzając tylko muzykę z MediaPlayera jest OK. Jeśli ktoś coś wie, to proszę o pomoc. pozdrawiam.
Napisano 5 Wrzesień 201014 l a jaki system? na pewno przeinstaluje stery. Wyłącz w biosie zintegrowana kartę. spróbuj z modyfikowanymi sterownikami, do xfi powinny być.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Autor Win Vista. Zintegrowana wyłączona od zakupu k. dźwiękowej. Z tymi sterami właśnie muszę się wstrzymać do jakichś konkretnych wskazówek - czekam na ludzi którzy mieli podobny problem i udało im się go rozwiązać. [nie wyrzucając karty] Jestem w trakcie pracy nad czymś i przeinstalowanie systemu nie wchodzi w grę - na razie.
Napisano 23 Marzec 201114 l Tak szczerze mówiąc to nie wiem czy przeinstalowanie systemu cokolwiek da,podobnie jak format. Moim zdaniem trzeba będzie coś kombinować ze sterownikami,ale nie miałem tej karty i nic więcej nie mogę doradzić.
Napisano 23 Marzec 201114 l a probowales tych sterow: http://www.asio4all.com/ ps. na przyszlosc, jesli robisz cos z dzwiekiem za pieniadze to nie kupuj creative tylko np: http://www.sklepmuzyczny.pl/sklepmuzyczny,pl,strona,produkt,asortyment,6,dzial,57,grupa,81,id,2520.html (mialem to wiem ;)) Edytowane 23 Marzec 201114 l przez Chrupek3D
Napisano 9 Maj 201113 l Witam, miałem podobny problem na Creative Live. Zmienione sterowniki przyniosły poprawę na kilka miesięcy. Gdy problem się powtórzył... cóż, zmieniłem kartę i przeinstalowałem system. Pozdrawiam