Napisano 7 Wrzesień 201014 l Witam, Bardzo proszę o ocenę mojej pracy. Chciałabym aby moje prace wyglądały realnie i dobrze. Proszę o komentarze odnośnie oświetlenia w mojej scenie oraz realizmów innych elementów. Świece daylightem i mr sky portal. Ps. W Ps, zmieniłam troszę nasycenie barw. Dziękuje i pozdrawiam.
Napisano 7 Wrzesień 201014 l W ogóle nie wygląda to realnie. zmniejsz natężenie tego świała i daj claya to można będzie więcej powiedzieć. Dziwne to szkło i w ogóle inne materiały.
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Autor Jak zmniejszam natezenie to wychodzi coś takiego... Co dokładnie jest nie tak w materiałach? Gdzie znaleźć "claya", co to jest i do czego służy?
Napisano 7 Wrzesień 201014 l kubek wyglada fajnie, reszta materialow wyglada bardzo podobnie, brak odbic, brak cieni. Co do swiatla to wg mnie te z pierwszego posta wyglada w miare ok (chociaz bardzo jasno trza przyznac)
Napisano 8 Wrzesień 201014 l Spoko spoko, nie jest źle. Jeszcze trochę ci zostało, ale dasz sobie radę. Koledzy wyżej dobrze mówią. Ja tylko dorzucę, żebyś pobawiła się teksturkami. Na stole widzę Varnished Wood z mr Arch&Design czy jak to się tam nazywa. Osobiście została mi zwrócona za to niegdyś uwaga. Mieli raję. Fakt faktem, materiały i tekstury to nie wszystko, ale na pewno dużo. Poszperaj w http://www.mrmaterials.com, albo rób swoje z tekstur :)
Napisano 10 Wrzesień 201014 l Autor Zmieniłam całkowicie światło... ale nie wiem jaki przyniosło to rezultat. Proszę o podpowiedź jakie światło będzie najodpowiedniejsze do mojej sceny. Czy idę w dobrym kierunku? (sky, mr omni, photometric light) Serdecznie dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Napisano 11 Wrzesień 201014 l IMHO problem cały czas tkwi w oświetleniu. Jeśli możesz, wyślij plik maxa na ten adres - [email protected]. Niczego nie obiecuję, ale postaram się coś z tym zrobić i pomóc.