magda_p Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Witam, Bardzo proszę o ocenę mojej pracy. Chciałabym aby moje prace wyglądały realnie i dobrze. Proszę o komentarze odnośnie oświetlenia w mojej scenie oraz realizmów innych elementów. Świece daylightem i mr sky portal. Ps. W Ps, zmieniłam troszę nasycenie barw. Dziękuje i pozdrawiam.
Lucek Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 W ogóle nie wygląda to realnie. zmniejsz natężenie tego świała i daj claya to można będzie więcej powiedzieć. Dziwne to szkło i w ogóle inne materiały.
magda_p Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Napisano 7 Wrzesień 2010 Jak zmniejszam natezenie to wychodzi coś takiego... Co dokładnie jest nie tak w materiałach? Gdzie znaleźć "claya", co to jest i do czego służy?
mirach Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 kubek wyglada fajnie, reszta materialow wyglada bardzo podobnie, brak odbic, brak cieni. Co do swiatla to wg mnie te z pierwszego posta wyglada w miare ok (chociaz bardzo jasno trza przyznac)
avik Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 Spoko spoko, nie jest źle. Jeszcze trochę ci zostało, ale dasz sobie radę. Koledzy wyżej dobrze mówią. Ja tylko dorzucę, żebyś pobawiła się teksturkami. Na stole widzę Varnished Wood z mr Arch&Design czy jak to się tam nazywa. Osobiście została mi zwrócona za to niegdyś uwaga. Mieli raję. Fakt faktem, materiały i tekstury to nie wszystko, ale na pewno dużo. Poszperaj w http://www.mrmaterials.com, albo rób swoje z tekstur :)
magda_p Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Napisano 10 Wrzesień 2010 Zmieniłam całkowicie światło... ale nie wiem jaki przyniosło to rezultat. Proszę o podpowiedź jakie światło będzie najodpowiedniejsze do mojej sceny. Czy idę w dobrym kierunku? (sky, mr omni, photometric light) Serdecznie dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
avik Napisano 11 Wrzesień 2010 Napisano 11 Wrzesień 2010 IMHO problem cały czas tkwi w oświetleniu. Jeśli możesz, wyślij plik maxa na ten adres - [email protected]. Niczego nie obiecuję, ale postaram się coś z tym zrobić i pomóc.
magda_p Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Napisano 12 Wrzesień 2010 Świetnie, już wysyłam. Z góry dziękuję za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi