Destroyer Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Hej Czy w maxie da się zrenderować pojedyńczy pass, w tym wypadku ObjectID, bez renderowania całego obrazka? I drugie pytanie jak najłatwiej użyć ObjectID w AFX czy wykluczować pojedyńcze kolory czy jest jakiś sprytny sposób na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 hmm jak liczylem samo GI to zaznaczalem w Global switches pod f10 "Don't render final image", wtedy pamietam, ze tez liczylo mi inne passy. A co do drugiego pytania to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Hej Czy w maxie da się zrenderować pojedyńczy pass, w tym wypadku ObjectID, bez renderowania całego obrazka? I drugie pytanie jak najłatwiej użyć ObjectID w AFX czy wykluczować pojedyńcze kolory czy jest jakiś sprytny sposób na to ? W maxie zapisujesz jako .rpf z zaznaczonym tylko Object ID.W afterze dajesz 3D Channel>ID matte, zaznaczasz Object ID i możesz zmieniać kolory pojedynczych obiektów. Znalazłem też tutka: http://apaczos.blogspot.com/2010/09/post-produkcja-i-pliki-rpf-3dsmax-plus.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 9 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2010 JohnZi Wspominałem już że renderuiję w mental ray-u :) twoja rada chyba odnosi sie do vraya bo z tego co pamiętam on miał taką opcją a pod mentalem przeczesałem opcje rendera i nic ciekawego nei znalażłem :/ ApaczoS brzmi zachęcająco, zaraz obadam jak się psrawdzi w boji thx! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 ApaczoS brzmi zachęcająco, zaraz obadam jak się psrawdzi w boji thx! :) Sprawdza się lepiej niż zajebiście :) Szkoda tylko, że nie obsługuje atmosphere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi