cieply Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 (edytowane) Hej, chciałem pokazać Wam parę ostatnich ujęć domku :) 3DMax + Vray Mile widziane komentarze :) i poważna krytyka! Dzięki za przeglądnięcie! Edytowane 12 Wrzesień 2010 przez cieply
pressenter Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 Pierwsze ujęcie: dodać camera correction, poprawić materiały (w sensie jakieś odbicia dodać) rośli, lepiej wkomponować tło, bo teraz widać, że jest dodane postpro, kontrast podbić. Drugie ujęcie: no tutaj to pewnie sam widzisz, że deski wyszły strasznie. Wiem, że chciałeś zrobić coś a'la Bertrand, ale krople za duże, deski za mocno odbijają, a poza tym mogłoby być całkiem całkiem. Trzecie ujęcie: to mi się najbardziej podoba. Fajnie, że nie bałeś się dać bardzo ciepłego światła w tą lampkę ogrodową. Poprawiłbym jeszcze również materiały, dodał jakiegoś glossa na rośliny itp. Sz.
cieply Napisano 13 Wrzesień 2010 Autor Napisano 13 Wrzesień 2010 pressenter dzięki za opinie, Twoje komentarze zawsze mi dużo pomagają. Serdecznie pozdrawiam, W.
pabulo Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 z tymi kroplami problem nie polega na tym że sa za duże (chociaż są) tylko że są równomiernie rozłożone i nie ściekają chociaż to pionowa szyba deski tez mają potencjał chociaż wygladają bardziej jakby lalo akurat w tej chwili. trzeba nad nimi popracować z materiałami ale nie wyrzucałbym ich w całości
cieply Napisano 20 Wrzesień 2010 Autor Napisano 20 Wrzesień 2010 pabulo: Oczywiście, trochę jest do poprawy. Tak jak mówisz deski nowe (tzn, trochę je przetrzeć, mokre drewno inaczej wygląda). Albo dołożyć deszcz :) Brakuje ściekających kropli i trochę zaparowania... :) Dzięki za uwagi :)
chudy Napisano 20 Wrzesień 2010 Napisano 20 Wrzesień 2010 drugie ujęcie najlepsze. bardzo fajne światełko, ale do wymiany drewno i krople. w sumie może jeszcze trochę mocniejsze światło wewnątrz mogłoby być.
pabulo Napisano 20 Wrzesień 2010 Napisano 20 Wrzesień 2010 zgadzam sie mocniejsze i cieplejsze swiatło wewnątrz i słabsze odbicia. pokaż kontrast że ciepło i fajnie w srodku a na zewnątrz mokro. ten obrazek potrzebuje jednego dwóch dni pracy i będzie bardzo dobry. Ma naprawde fajny klimat i kolory. Może bym sie przesunął do przodu z kamera troche żeby juz nie pokazywać tych schodów z prawej bo troche to niejasne jest. Właściwie to zgaduje że to schody. A tak mógłbyś otworzyc troche bardziej widok na wnetrze pokoju
Rekomendowane odpowiedzi