Flappy Napisano 20 Wrzesień 2010 Napisano 20 Wrzesień 2010 Witam serdecznie, Na wstępie zaznaczam że w tematyce raczkuję i proszę o wyrozumiałość dla mojej niewiedzy. Mój problem jest następujący, chciałem przykleić głowę z jednego modelu do drugiego, ale jak widać na załączonym obrazku wyszła taka brzydka linia, znika jeśli dodam smooth, ale wtedy model ma za dużo polygonów. Byłbym więc bardzo wdzięczny za rady jak rozwiązać mój problem.
seba_stian Napisano 21 Wrzesień 2010 Napisano 21 Wrzesień 2010 Wklej siatkę to będzie lepiej widać. Wygląda to trochę tak jakby ta dolna część była trochę za wysoko i miała większy obwód. Tak jak pisałem daj siatkę z góry i z boku to może uda się komuś tobie pomóc. Pozdro
kengi Napisano 21 Wrzesień 2010 Napisano 21 Wrzesień 2010 raczej masz normale w roznych kierunkach. sprobuj menu normals>conform i potem normals>soften edge.
Flappy Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Napisano 21 Wrzesień 2010 Dzięki kengi, Faktycznie to było problemem, bardzo dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi