bartek-poznan Napisano 22 Wrzesień 2010 Napisano 22 Wrzesień 2010 Witam mam mały problem z maxem. Z góry zaznaczam że jestem początkującą ...bardzo początkującą osobą w tej dziedzinie:) Problem jest następujący: mam obiekt i jak wrzucam na niego mapę bitową jest wszystko si problem pojawia się gdy tworzę mapę parametryczną i wrzucam ją na obiekt. W viewportach pojawia się tylko kolor podstawowy a struktura nie.. oczywiście po "przerenderowaniu" jest wszystko ok ale w 4 okienkach się nie pojawia materiał z góry dziękuję za pomoc:)
JmTm00 Napisano 22 Wrzesień 2010 Napisano 22 Wrzesień 2010 material editor, pod kulkami, rządek ikonek, taka szachownica jakby podpisana "show map in viewport" o to chodziło mam nadzieje
bartek-poznan Napisano 22 Wrzesień 2010 Autor Napisano 22 Wrzesień 2010 dzięki za pomoc ale niestety to nie to ale i tak dziękuję za pomoc ten guziczek włącza i wyłącza materiał bitowy (np jpg) rzuconego na ściany ale nie ma u mnie wpływu na mapę parametryczną (np struktura drewna itp) i nie chce mi się wyświetlać w viewportach...:(
bartek-poznan Napisano 22 Wrzesień 2010 Autor Napisano 22 Wrzesień 2010 ok już znalazłem : views--> show materials in viewports as --> standard display with maps i działa :) serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc:)
Rekomendowane odpowiedzi