matizlob Napisano 23 Wrzesień 2010 Napisano 23 Wrzesień 2010 Jak to jest moi drodzy, czy robiąc na studiach film animowany, korzystając z oprogramowania zarówno udostępnionego przez uczelnie jak i kupionych przeze mnie wersji studenckich, mogę wysłać taki film na festiwale? Gdzieś czytałem tu na forum, że festiwale traktowane są jako cel komercyjny, co nie ukrywam bardzo mnie zmartwiło. Z drugiej strony studenci takich uczelni jak gobelins, mają "wstęp wolny" na niektóre festiwale (chyba, że źle coś wyczytałem, jeśli tak to przepraszam), no chyba, że na tych uczelniach oprogramowanie jest z licencjami komercyjnymi. I tak z ciekawości spytam, czy sprawdza się w ogóle legalność oprogramowania przy wysyłaniu filmu na festiwale? Z góry dziękuję za każdą pomoc :)
olaf Napisano 23 Wrzesień 2010 Napisano 23 Wrzesień 2010 a czy przy wejściu na basen sprawdza się czy umiesz pływać?
Nezumi Napisano 23 Wrzesień 2010 Napisano 23 Wrzesień 2010 Skoro firmy software'owe w organizowanych przez siebie konkursach jako nagrody oferuja licencje softu, na ktorym ludzie robili prace na ten konkurs, to chyba daje to jakis obraz tego jak to jest z ta legalnoscia w branzy :P (motyw ze ktos zassal triala, nauczyl sie go i zrobil mega wypasiona prace - wszystko w 30 dni - mozemy chyba smialo wlozyc miedzy bajki)
matizlob Napisano 24 Wrzesień 2010 Autor Napisano 24 Wrzesień 2010 no tak, ale co innego konkurs a co innego ważny np. festiwal, konkurs nie jest chyba celem komercyjnym :)
Rekomendowane odpowiedzi