Napisano 30 Wrzesień 201014 l Witam, zamierzam kupić komputer głównie przeznaczony do grafiki 3D i skomplikowanego renderingu(Vray). Tylko mam problem z doborem podzespołów głównie karty graficznej i płyty głównej. Proszę o pomoc w doborze Narazie sam wymyśliłem coś takiego: GPU: Zastanawiam się nad gf gtx 460 2GB ale nie wiem czy będzie dobrze działała 3ds maxie Cpu:Intel Core i7 930 MOBO: Asus P6T WS PRO RAM około 8 GB DDR 3 jeszcze nie wiem jaka firma HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ Obodowa: Cooler Master Dominator II 692 Advanced Zasilacz: Corsair 650HX 650W Monitor: Samsung P2770HD 27"
Napisano 2 Październik 201014 l Jaki masz budżet? Płytę polecam Gigabyte GA-X58a-UD3R najlepiej w rewizji 2.0, która posiada 12 faz zasilania (ciężko dostać tę rewizję). Kartę graficzną mam GTX 260 Gigabyte OC i bardzo chwalę. Do grafiki wystarcza w zuupełności, ale to wszystko zależy od budżetu. Ram możesz kupić od Kingstona. Nie schodź poniżej 1600mhz. Dysk i zasilacz OK.
Napisano 2 Październik 201014 l Oszczedzilbym odrobine na grafice i zainwestowal w wiecej pamieci. Bardziej przyda sie przy ciezkim kompo i ciezkich scenach.
Napisano 5 Październik 201014 l To tak jak pisałem. Płyta główna Gigabyte Ga-X58a-Ud3r, GTX 260 (najlepiej innej firmy niż gainward, palit), podlicz to wszystko w swoim sklepie i jak zostanie coś kasy, to zainwestuj w pamięć ram.