Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tak mi się zamarzyło własnie- jest możliwe aby odpalić viewporta w osobnym okienku w 3ds-maxie, aby sobie walnąć je np na drugi monitor a na 1 pracować tak jak zawsze? po prostu dodatkowy viewport w okienku?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 980
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Możesz sobie command panel i toolbary wywalic luzem na drugi monitor, dzieki temu bedziesz mial wiecej miejsca na viewporty.

Napisano

juz od dluzszego czasu o tym mysle czy moze ktos z autodesk na to wpadnie zeby mozna bylo okna viewportow odlaczac i przezerzucac na dowolny monitor, ale chyba nie predko sie czegos takie go doczekamy :/

Napisano
  • Autor

jest coś takiego:

ale to miałoby sens jakby np można było go ustawić na camere, a w normalnych view'ach ustawić inne widoki, ale to musi być jeden z widoków wyświetlanych

(

rollout tRO "floating viewer ;)" width:((gw.getWinSizeX())/2) height:((gw.getWinSizeY())/2)

(

local fixed_to_viewport = true -- if set to true the same viewport is going to be displayed at all times

local vpI = 0

fn setROImg =

(

disableSceneRedraw()

--set custom viewport and shading settings here

local oldVPI = viewport.activeViewport

if fixed_to_viewport == true do

(

viewport.activeViewport = vpI

)

SetDialogBitmap tRO (gw.getviewportDIB())

--revert to old viewport and shading settings here

if fixed_to_viewport == true do

(

viewport.activeViewport = oldVPI

)

enableSceneRedraw()

OK

)

timer clock interval:500

on clock tick do setROImg()

on tRO open do vpI = viewport.activeViewport

)

createdialog tRO bmpstyle:#bmp_stretch bitmap:(bitmap 1 1 color:orange) style:#(#style_resizing, #style_titlebar, #style_border, #style_sysmenu, #style_toolwindow)

)

Napisano

jesli masz nvidie, wlacz DualView (najlepiej miec na pasku kazdego okna toolbar nview), wtedy mozesz szybko maksymalizowac na jednym i 2ch ekranach

maksymnalizujesz na 2 ekranach i dzieki czmeu czesc viewportow masz na jednym/czesc na drugim

Napisano

Hm, ja właśnie spróbowałem nie maxymalizować okna tylko rozciągnąłem maxa na dwa monitory po prostu:)

Napisano

fajny ten skrypt, ma ylko jedna wade, część interfaceu mi miga heheh