Vit Napisano 9 Październik 2010 Napisano 9 Październik 2010 Czy ktoś wie czy można pobrać bezpłatnie szaderka Bokeh ? w wersji 2011 maxa jest standartowo dołączony, ja mam wersje 2010 maxa gdzie tego szadera nie ma.
biglebowsky Napisano 9 Październik 2010 Napisano 9 Październik 2010 W 2010 też jest, tylko ukryty. http://mentalraytips.blogspot.com/2007/10/production-shaders-hidden-treasures-of.html Instrukcja do maxa 2010 generalnie podobna.
Vit Napisano 9 Październik 2010 Autor Napisano 9 Październik 2010 Oki czailem w google że cos takiego jest ukrytre od 2008, tekst jest dlugi czy ktos ma recepte na przeklikanie tego, krok po kroku, zeby dodać w render setting pod "lensem" tego szadera :).
sly Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 To zaledwie 13 linijek tekstu - razem z tytułem i podpisem gościa.
Vit Napisano 11 Październik 2010 Autor Napisano 11 Październik 2010 :) zmobilizowałem się i postępujac zgodnie z zaleceniami dodałem znak #, ale teraz nie moge znaleźć tego szaderka, wchodzę w render setup/renderer/camera effects/camera shaders/lens po kliknieciu lensa otwiera sie okno ze screena ale nie widze "bokeha" czy ktos moze podpowiedziec w jakiej lokalizacji wskazać tego szadera ?
biglebowsky Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 A słusznie nie widzisz, zgodnie z instrukcją wyedytowałeś production.mi i masz teraz production shadery. Arch: DOF / Bokeh jest w pliku architectural_max.mi Zapomniałem o tym :)
Vit Napisano 12 Październik 2010 Autor Napisano 12 Październik 2010 ThX chlopacy :) jest bokeh A słusznie nie widzisz, zgodnie z instrukcją wyedytowałeś production.mi i masz teraz production shadery. Arch: DOF / Bokeh jest w pliku architectural_max.mi Zapomniałem o tym :)
Rekomendowane odpowiedzi