Napisano 9 Październik 201014 l Czy ktoś wie czy można pobrać bezpłatnie szaderka Bokeh ? w wersji 2011 maxa jest standartowo dołączony, ja mam wersje 2010 maxa gdzie tego szadera nie ma.
Napisano 9 Październik 201014 l W 2010 też jest, tylko ukryty. http://mentalraytips.blogspot.com/2007/10/production-shaders-hidden-treasures-of.html Instrukcja do maxa 2010 generalnie podobna.
Napisano 9 Październik 201014 l Autor Oki czailem w google że cos takiego jest ukrytre od 2008, tekst jest dlugi czy ktos ma recepte na przeklikanie tego, krok po kroku, zeby dodać w render setting pod "lensem" tego szadera :).
Napisano 11 Październik 201014 l Autor :) zmobilizowałem się i postępujac zgodnie z zaleceniami dodałem znak #, ale teraz nie moge znaleźć tego szaderka, wchodzę w render setup/renderer/camera effects/camera shaders/lens po kliknieciu lensa otwiera sie okno ze screena ale nie widze "bokeha" czy ktos moze podpowiedziec w jakiej lokalizacji wskazać tego szadera ?
Napisano 11 Październik 201014 l A słusznie nie widzisz, zgodnie z instrukcją wyedytowałeś production.mi i masz teraz production shadery. Arch: DOF / Bokeh jest w pliku architectural_max.mi Zapomniałem o tym :)
Napisano 12 Październik 201014 l Autor ThX chlopacy :) jest bokeh A słusznie nie widzisz, zgodnie z instrukcją wyedytowałeś production.mi i masz teraz production shadery. Arch: DOF / Bokeh jest w pliku architectural_max.mi Zapomniałem o tym :)