NewRhinoUser Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 To sa moje pierwsze kroczki w Nosorozcu...urzywam wersji 3.0...ucze sie na podstawie prob i bledow bo tutkow to za bardzo nie ma :) Wiem ze to co zamieszczam to nie wiele...ale chcialbym cos pokazac tym bardziej ze Rhino ma lepszy shaded view niz 3ds max:)
zipper Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 jeszcze jestem ciekawy jak sie to okragle z tym nie okraglym miksuje jak popatrzysz od spodu ... mi sie podoba ... bedziesz to renderowal we flamingo ? pozdro
NewRhinoUser Napisano 25 Maj 2004 Autor Napisano 25 Maj 2004 Nie wiem czy O taki rzut chodzilo ale ....to dla Ciebie zipper:) Hmm...Flamingo...troszke sie nim pobawie...ale w ogole sie na nim nie znam:P I mam pytanie... mam zrobiona gwiazde z curves i nie wie jak zrobic aby zaokraglic ramamiona dwiazdy....i jak dodac wiecej control points?
zipper Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 jesli chodzi ci o cos takiego jak zrobilem dla ciebie tutaj ... na rysunku ... to chyba najlatwiej to zrobic ta droga ... no i bezbolesnie. gwiazda --> split po okregu --> blend curve dego co zaostalo -->join ... pozniej mozesz to sobie loftowac railowac i zawsze jest okragle ... w sumie na twojej kolumnie to chyba i filet by zadzialal ... a moze vrbsurf ? nie wiem dokladnie co chcesz osiagnac wiec trudno powiedziec :) pozdrawiam
illy Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 chyba sie na rhino przerzuce bo widze ze bardziej mojemu stylowi odpowiada, poly to jednak nie to
NewRhinoUser Napisano 26 Maj 2004 Autor Napisano 26 Maj 2004 Dzieki zipper:) Maly troszke zmieniony render....niestety mam malo czasu bo sesja sie zbliza:/ Mam nadzieje ze choc troszke sie wam ta kolumna podoba:P To sklepienie bedzie zupelnie inne ale niestety mam syndrom zbyt krotkiej doby:P
Gacu666 Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Uch to to ma być kolumna, czy Święty Graal? :D Wygląda fajowo.
NewRhinoUser Napisano 26 Maj 2004 Autor Napisano 26 Maj 2004 Ehh prace powolutku do przodu smigaja:) Co wy na to? mam nadzieje ze Pana Kielicha Graala to juz nie przypomina:P
Orion Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Wg mnie 3 element od góry jest przemyślany, reszta, za mało szczegółów
Rekomendowane odpowiedzi