Napisano 25 Maj 200420 l To sa moje pierwsze kroczki w Nosorozcu...urzywam wersji 3.0...ucze sie na podstawie prob i bledow bo tutkow to za bardzo nie ma :) Wiem ze to co zamieszczam to nie wiele...ale chcialbym cos pokazac tym bardziej ze Rhino ma lepszy shaded view niz 3ds max:)
Napisano 25 Maj 200420 l jeszcze jestem ciekawy jak sie to okragle z tym nie okraglym miksuje jak popatrzysz od spodu ... mi sie podoba ... bedziesz to renderowal we flamingo ? pozdro
Napisano 25 Maj 200420 l Autor Nie wiem czy O taki rzut chodzilo ale ....to dla Ciebie zipper:) Hmm...Flamingo...troszke sie nim pobawie...ale w ogole sie na nim nie znam:P I mam pytanie... mam zrobiona gwiazde z curves i nie wie jak zrobic aby zaokraglic ramamiona dwiazdy....i jak dodac wiecej control points?
Napisano 26 Maj 200420 l jesli chodzi ci o cos takiego jak zrobilem dla ciebie tutaj ... na rysunku ... to chyba najlatwiej to zrobic ta droga ... no i bezbolesnie. gwiazda --> split po okregu --> blend curve dego co zaostalo -->join ... pozniej mozesz to sobie loftowac railowac i zawsze jest okragle ... w sumie na twojej kolumnie to chyba i filet by zadzialal ... a moze vrbsurf ? nie wiem dokladnie co chcesz osiagnac wiec trudno powiedziec :) pozdrawiam
Napisano 26 Maj 200420 l chyba sie na rhino przerzuce bo widze ze bardziej mojemu stylowi odpowiada, poly to jednak nie to
Napisano 26 Maj 200420 l Autor Dzieki zipper:) Maly troszke zmieniony render....niestety mam malo czasu bo sesja sie zbliza:/ Mam nadzieje ze choc troszke sie wam ta kolumna podoba:P To sklepienie bedzie zupelnie inne ale niestety mam syndrom zbyt krotkiej doby:P
Napisano 26 Maj 200420 l Autor Ehh prace powolutku do przodu smigaja:) Co wy na to? mam nadzieje ze Pana Kielicha Graala to juz nie przypomina:P