Qmpel Napisano 22 Październik 2010 Napisano 22 Październik 2010 Witam wszystkich. Panie i panowie mam delikatny problem. Mogę utopić w stacjonarkę 5000. Czytałem trochę o tym co wrzucić i dlaczego akurat to. Może wy macie jakieś propozycje co do sprzętu?
adek Napisano 22 Październik 2010 Napisano 22 Październik 2010 1. Temat nie jest zgodny z regulaminem. 2. Dlaczego pytanie o sprzęt - a dział 3ds max? Warto zapoznac sie z watkami w tym dziale: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Podobnych pytan o sprzet bylo sporo.
Levus Napisano 22 Październik 2010 Napisano 22 Październik 2010 Nie ten dział, mamy dział hardware. Mozliwie mocny i7, plyta asusa, 12gb ramu patriot lub ocz. Karta wedle potrzeby, ja preferuje geforce, 285gtx powinien styknac spokojnie, chyba ze pracujesz na ciezkich siatkach. Dyski wedle potrzeby, na roboczy moze raptor, moze nawet ssd jak styknie kasy. Na storage jakis 1,5-2TB, ja od dawna uzywam seagatów. Jak potrzebujesz szybkich dyskow to 2-4 sztuki i w jakis RAID zepnij. Monitor raczej na matrycy spva.
Rekomendowane odpowiedzi