Macias4 Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 (edytowane) Witajcie, po raz pierwszy odważyłem się na pokazanie moich wypocin. Po tym co robi Kliment i reszta poprzeczka podniesiona została wysoko. Ale co tam. Postanowiłem wymodelować lokomotywę która na początku XIX wieku krążyła po pustkowiach Ameryki płn. Trochę za sprawą zainteresowań, trochę za sprawą mojego synka który uwielbia "ciuchcie". Oto pierwszy render. Jak się spodoba będą następne. Działam na maxie. Nie wiem jak mój komp zniesie liczbę poly ale się zobaczy. http://img41.imageshack.us/img41/2702/baldwin1.jpg Edytowane 25 Październik 2010 przez Macias4
dac77 Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 Mi się obrazki nie pokazują skopiuj se do paska adresu
Smoku Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 Nie pokazują się na forum, a powinny, nie chodzi o tym by je sobie kopiować( z resztą tylko jeden link jest do otwarcia)
Macias4 Napisano 29 Październik 2010 Autor Napisano 29 Październik 2010 (edytowane) Sorry że niektórzy mieli kłopot z podejrzeniem pracy. Wrzuciłem kolejny update. Porzeźbiłem trochę przy gwizdku, Uploaded with ImageShack.us oraz zbliżenie Uploaded with ImageShack.us Edytowane 29 Październik 2010 przez Macias4
Lukasz_D Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 Ile powinno byc ? Mi sie otwieraja dwa
Macias4 Napisano 30 Październik 2010 Autor Napisano 30 Październik 2010 Powinny być 3. Pierwszy - kopiujesz adres i wklejasz w miejsce adresu oczywiście.
Macias4 Napisano 30 Październik 2010 Autor Napisano 30 Październik 2010 Kolejny update. Tym razem robiłem dzwon i uchwyt do niego. http://img442.imageshack.us/img442/84/baldwin3.th.jpg' alt='baldwin3.th.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]
Smoku Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 Jak na razie ładnie, ale musisz dodać detalu sporo śrubek, itd bo póki co przypomina bardziej ciuchcię dla dzieci niż lokomotywę :)
Macias4 Napisano 31 Październik 2010 Autor Napisano 31 Październik 2010 Na razie skupiam się na głównych elementach. Później przyjdzie czas na detale. Wiem smoku- diabeł tkwi w szczególe. Ogólnie też chcę dodać jakieś wgniecenia itp. , ale to w dalszym etapie pracy.
Macias4 Napisano 3 Listopad 2010 Autor Napisano 3 Listopad 2010 Trochę pogrzebałem przy mojej ciuchci. Wrzucam update Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Macias4 Napisano 6 Listopad 2010 Autor Napisano 6 Listopad 2010 Kolejny update. Dziś robiłem coś co nazwałem zderzakiem (ta kratka z przodu. Nie mam pojęcia jak się nazywa. Przy okazji dowiedziałem się że te "czajniki" na górze kotła to zbieralniki. Człowiek się uczy całe życie :)Poza tym poprawki przy budzie itp. Uploaded with ImageShack.us
Smoku Napisano 6 Listopad 2010 Napisano 6 Listopad 2010 No ładnie ładnie coraz mnie przypomina ciuchcię, coraz bardziej lokomotywę :)
Macias4 Napisano 6 Listopad 2010 Autor Napisano 6 Listopad 2010 Dzięki smoku! Zastanawiam się tylko kiedy mój komp się zbuntuje. Póki co mogę rzeźbić dalej.
Smoku Napisano 6 Listopad 2010 Napisano 6 Listopad 2010 To ile to ma poly? mi nie wygląda na więcej niż 100K - 150K nawet jeśli jest mocno wygładzane
Macias4 Napisano 10 Listopad 2010 Autor Napisano 10 Listopad 2010 Kolejny updacik z postępów w pracy. Wolno to idzie no cóż. Inne obowiązki nie pozwalają. Uploaded with ImageShack.us Smoku to statystyki: Uploaded with ImageShack.us
Macias4 Napisano 13 Listopad 2010 Autor Napisano 13 Listopad 2010 przysiadłem na trochę do kompa i wyrzeźbiłem pierwsze koła oraz element (do holu??) przy zderzaku. Uploaded with ImageShack.us
Smoku Napisano 13 Listopad 2010 Napisano 13 Listopad 2010 Robisz ten model strasznie małymi kroczkami
cortes Napisano 13 Listopad 2010 Napisano 13 Listopad 2010 na twoim miejscu zrobiłbym zarysy bryłami wszystkiego, pozniej w modelingu pomaga :d
Macias4 Napisano 14 Listopad 2010 Autor Napisano 14 Listopad 2010 cortes - może racja. Ja robię z blueprint'u i mam jako taki pogląd na proporcje itp. poza tym referki. smoku - zgadza się. Dla usprawiedliwienia - 5 dni w tygodniu zajmuje sie raczej 2D. Po powrocie zajęcia w podgrupach z synkiem :) Czasem siadam wieczorem o ile moja zona nie okupuje kompa ;). Czasu na 3D pozostaje niewiele. Będę od tej pory wrzucał updat'y kiedy praca posunie się trochę dalej niż dotychczas.
Macias4 Napisano 20 Listopad 2010 Autor Napisano 20 Listopad 2010 Kolejny update w którym możecie zobaczyć postępy w pracy. Uploaded with ImageShack.us
Rekomendowane odpowiedzi