Napisano 28 Październik 201014 l Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu zupełnie nowy, więc jeśli piszę nie w tym miejscu co trzeba, lub naruszam jakieś inne zasady forum, to proszę o konstruktywną krytykę:) Ostatnio zabrałem się za wykonanie pewnego projektu i od razu natrafiłem na problem. A mianowicie nie mam pojęcia jak wymodelować gipsowy ozdobnik nad oknem (ten w czerwonym kółku). Jako, że moja przygoda z Maxem nie trwa zbyt długo, proszę o poradę, a nie posty typu "to jest proste, sam do tego dojdź itp". Jeśli istnieje takie forum, na którym można zaczerpnąć wiadomości od bardziej doświadczonych kolegów, to uważam, że nawet wydawać by się mogło banalne pytania są tu na miejscu. Serdecznie dziękuję i czekam na odpowiedź.
Napisano 28 Październik 201014 l Daj link do większego obrazka, bo na tej miniaturce nie za wiele widać.
Napisano 29 Październik 201014 l No jeśli chcesz to wymodelować nie załatwić texturą, to poszukaj tutoriali na temat polymodelingu, jak nauczysz, się używać różnych funkcji jak extrude, bevel, bridge itd itp. to nie powinno być problemu. Nie ma na to przepisu jak zrobić, musisz się nauczyć modelować i zrobić po swojemu, bo każdy zrobiłby to inaczej. Pozdrawiam
Napisano 29 Październik 201014 l No i przygotowuj się lepiej do tego. Jeśli chcesz to zrobić porządnie, a to jest największe zbliżenie jakie posiadasz, to może być kłopot. choć wiem, że nie wszystko da się znaleźć. jednak bez dobrych referencji czasem jest ciężko.
Napisano 29 Październik 201014 l Ja mogę dodać, że nie musisz modelować całej dekoracji od razu w całości. Wystarczy zrobić prostsze elementy składowe i je potem skomponować, zrobić grupe albo poataczować elementy i voila. Tak zrobisz to szybko, a na wizce powinno się dobrze prezentować. Z tak małego obrazka nie wiem ile można powiedzieć, ale wydaje się to składać z bardzo prostych do zrobienia elementów składowych.