witoldw Napisano 29 Październik 2010 Napisano 29 Październik 2010 Projekt nie mój, ale jak ktoś ma ochotę to może wyrazić swoje zdanie. Modele krzesła i ozdobnej ramy na lustrze pobrane z sieci. Soft: Blender, Indigo.
Lukasz_D Napisano 29 Październik 2010 Napisano 29 Październik 2010 pierwszy, drugi, trzeci render super ale moim zdaniem za duzo niepotrzebnych klamotów i przydałoby sie jednak cos za oknem.
Podstavsky Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 Nie znam się kompletnie na architekturze i zwyczajnie nie komentuję takich prac, ale zrobię tu wyjątek z jednego powodu: odpowiada mi taki klimat i charakter shaderów/światło :) Cudownie żeś to wykombinował Panie kolego! Przyczepiłbym się tylko do tekstur na ramach obrazów (tych mniejszych) oraz ich scen :D PS: jaka rozdziałka na kamerze (tzn. bez skalowania) i średni czas renderowania sceny w tym Indigo?
witoldw Napisano 30 Październik 2010 Autor Napisano 30 Październik 2010 Rozdziałka w kamerze dokładnie taka jak w obrazkach (nie przeskalowywałem) czyli np. 1280x1024. Czas rederu to ok. 10 h na każdy obrazek, żeby się pozbyć ziarna - 4 rdzenie po 3 GHz. Ale po 5 h jest nieźle. Przy okazji: gdzie bezpłatnie (lub za niewielką opłatą) wstawiać obrazki, żeby uzyskać lepszą jakość, bo na fotosiku mi zmniejszyli z 600 kB na 200 i straszne ziarno i brudy powychodziły, czego nie ma w oryginale.
Podstavsky Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 imageshack nie kompresuje i często się go wykorzystuje. Albo TinyPic
dac77 Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 Po co renderować po kilka godzin, skoro tekstury są czasami w śmiesznych rozdziałkach? Weźmy ramkę obrazka góra-prawy - rzdzielczość tekstury 256x256 czy 100x100? Te obrazki też słaba rozdzielczość a na dodatek straszna kompresja jpg.
x-men Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 Rozdzielczość tekstury ramki obrazka - nie wiem jakie to ma znaczenie. Nawet jak autor wstawi tam super teksturę, nie zmieni to wartości pracy ani ogólnego efektu, który mi tam się podoba. Też się za specjalnie nie znam na architekturze ale sądzę, że po małym przemeblowaniu przynajmniej mógłbym tam mieszkać.
c4rl0s Napisano 19 Listopad 2010 Napisano 19 Listopad 2010 dac77 ma racje tekstury obrazków poprostu porażka w necie jest tyle dupereli że spokojnie mogłeś znaleźć coś lepszego druga sprawa wykładzina tudzież dywan wygląda jak plaster betonu:( pozdro
Rekomendowane odpowiedzi