Napisano 30 Październik 201014 l Na wstępie powiem iż jestem początkujący, sam starałem się szukać w różnych tutorialach problemu ale że w sumie nie wiem w czym problem a tutków jest sporo nic nie wyczytałem. Z początku myślałem że efekt taki będzie widoczny po renderingu , ale w innych tutkach nie poświęconych oknom widać iż okna są prześwitujące także w oknie perspective. Zapewne jest to banalny problem, polega on an tym iż po wstawieniu okna w ścianę nie prześwituje czyli jest takie jak po wstawieniu. dziura w ścianie wycięta booleanem, okno się normalnie otwiera i zamyka wówczas widać przestrzeń jednak szyby nie mają prześwitu są tego koloru jaki ma cały element, grubość szyb to zaledwie 0,5 cm. Nie wiem w czy m rzecz i nie mogę tego wyszukać. Może jakaś funkcja za to odpowiada, nie znając się próbowałem mapowania myśląc że to coś pomoże ale nie wyszło, raz uzyskałem efekt iż frame zostało a szyba zniknęła poprzez funkcję relax (gdy dałem convert do poly tam była ta funkcja później - ale ta funkcja ma coś wspólnego z wygładzaniem elementów a nie z szybami tak więc w efekcie szyba znikła w dosłownym tego słowa znaczeniu więc raczej nie w tym rzecz :) Z góry dziękuję za odpowiedz
Napisano 30 Październik 201014 l Nadaj szybie material szkla. Zeby nalozyc rozne materialy na szybe i rame uzyj MultiSub Material albo oddziel od ramy funkcja Detach i wtedy nadaj odpowiednie materialy. Po wiecej info F1 i wpisz to o czym pisalem w szukajce.