Ketron Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Witam, Chciałbym się z wami przywitać na tym forum bo to mój pierwszy post...więc witam wszystkich Blenderowiczów. Jestem nowy w tym temacie i nie dawno zacząłem się interesować Blenderem. Mam problem, który może być dla was śmieszny :) Zrobiłem drzewo low-poly z włączoną alphą, które wyrasta z trawy, lecz widać na trawie kontury Plane'a , (nie wiem czy ten teamat nie powinien być w teksturach, jeśli tak to proszę o przeniesiemie :)) http://img225.imageshack.us/i/problemid.png/ Proszę o pomoc :) Z góry dziękuję.
x-men Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Temat powinien być chyba w dziale blender więc możliwe, że zostanie tam przeniesiony. Z tego co pamiętam tam też były wyjaśniane problemy z alpha itp. Poszukaj w starszych wątkach.
Ketron Napisano 2 Listopad 2010 Autor Napisano 2 Listopad 2010 Alphę na teksturze już mam włączoną dlatego zasięgam waszej porady bo nie wiem jak to usunąć :(
Lucas Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 Spróbuj włączyć ZTransp w ustawieniach materiału
Ketron Napisano 3 Listopad 2010 Autor Napisano 3 Listopad 2010 dzięki wielkie za pomoc! Wystarczyło włączyć funkcję ZTransp :o Jeszcze raz dziękuję:rolleyes:
Rekomendowane odpowiedzi