bogdans85 10 Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 Próbowałem wstawić zdjęcie tak jak jest to pokazane na filmiku ale zdjecie nie jest widoczne Link to post Share on other sites
0 szczuro 581 Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 background image są widoczne tylko w widokach z przodu, boku, góry lub kamery. wciśnij sobie 1,3,7 lub 0 na numerycznej Link to post Share on other sites
0 bogdans85 10 Posted November 4, 2010 Author Share Posted November 4, 2010 nic to nie daje Link to post Share on other sites
0 szczuro 581 Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 do tych operacji numlock musi być włączony spróbuj przejść do ortho 5 na numerycznej, choć on powinien włączać się automatycznie mozesz pokazać blenda ? Link to post Share on other sites
0 bogdans85 10 Posted November 4, 2010 Author Share Posted November 4, 2010 http://img204.imageshack.us/i/screenmaxblender9.jpg/ nie moge przelaczyc widoku numerycznie na klawiaturze, tylko przez widok.poza tym jak biore widok z kamery to wtedy widac ze obraz "lezy". http://img89.imageshack.us/i/screenmaxblender2.jpg/ Link to post Share on other sites
0 bogdans85 10 Posted November 4, 2010 Author Share Posted November 4, 2010 poza tym klawiatura numeryczna jest jakos przypisana warstwom a nei widokom Link to post Share on other sites
0 panzerYeti 20 Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 klawiatura numeryczna wygląda tak: http://www.notebookcheck.pl/uploads/pics/numeryczna_04.jpg Link to post Share on other sites
0 szczuro 581 Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 (edited) To wszystko co pokazujesz jest w perspektywie musisz przejsc na ortho(view->View perps/Ortho) aby widzieć background image Jedyne co mi przychodzi do głowy to że możesz używać setu ustwaien dla maya i wtedy skróty są inne albo nie wiesz co to jest numeryczna. klawiatura numeryczna to te cyfry po prawej od strzałek(chyba że lecisz na laptopie to masz ją pod Fn) w układzie podobnym jak w kalkulatorach, a nie ten rządek cyfr nad literami. Edited November 4, 2010 by szczuro Link to post Share on other sites
0 bogdans85 10 Posted November 4, 2010 Author Share Posted November 4, 2010 j amam na laptopie tylko jeden jedyny ciag liczb ten nad literami, nic innego nie mam, a Fn mam na samym dole z lewej strony.Przeszedłem na ortho ale widok sie lekko zmienil i nic poza tym, zdjecia niestety nie widac Link to post Share on other sites
0 bogdans85 10 Posted November 4, 2010 Author Share Posted November 4, 2010 ok juz mam.musialem wybrac toggle quad view Link to post Share on other sites
Question
bogdans85 10
Próbowałem wstawić zdjęcie tak jak jest to pokazane na filmiku ale zdjecie nie jest widoczne
9 answers to this question
Recommended Posts