Napisano 4 Listopad 201014 l Witam. Mam do was pytanie. Już sie interesuje bo kurcz jestem na ostatnim roku informatyki (licencjat) i po niej chciałem iść gdzieś gdziekolwiek na magistra, tylko żeby program uczelni obejmował obszerniejszy zakres związany z grafiką komputerową, zarówno tej 2D jak i 3D, dźwiękiem, animacją, stronami internetowymi też. Teraz na licencjacie czuje że zmarnowałem 2 lata (bo ten ostatni mam zamiar nic nie robić i sobie projekty pykać graficzne czy też tutoriale :P ), niby coś tam sie nauczyłem programować, coś tam liznąłem z baz danych, a na specjalizacji Multimedia i Sieci (w sumie sie tam nie dostałem) niedość że nie mają NIC z sieci, to z multimediów tylko HTMLa i CSS... no cóż, niby państwowa uczelnia... dzienne i tak naprawdę program mają BARDZO kiepski w tym kierunku. Na magistrze słyszałem że jest podobnie na Uniwerku w Sosnowcu, tam własnie studiuje. I może możecie polecić jakąś uczelnie NA TERENIE ŚLĄSKA (najlepiej Katowice ;) ) która ma trochę lepszy program z tym związany? Nie muszą to być wszystkie przedmiioty związane z grafiką, ale po prostu więcej i gdzie da się czegoś nauczyć... Z góry dzięki! I browar :D
Napisano 4 Listopad 201014 l Tak bys chcial wszystkiego po trochu? ;) Z ciekawszych rzeczy cos tam slyszalem o takim czyms: http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/455257,za_rok_na_czterech_slaskich_uczelniach_nowy_kierunek_gry_komputerowe.html Poza tym popytaj w katowickim oddziale ASP.
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor Nie no może to źle zrozumiałeś :) Wszystkiego po trochu. Musiałem iść na te studia, patrze... widze kierunek SIECI I MULTIMEDIA. Więc sobie myśle... no może się czegoś tam naucze z grafiki a i mam blisko nawet. Wiedziałem że będzie programowane, bazy... i dobrze, liznąłem i jak bede chciał to sobie jakiś prosty programik czy baze zrobie bez interwencji zewnętrznych osób ale to nie dla mnie. Jak o tym myśle to odrazu mi sie odechciewa czegokolwiek jak mam iść na zajęcia z programowania albo czegoś podobnego... jak pomyśle o projekcie czekającym na mnie w domu z grafy w 3d maxie czuje mrówki w brzuchu więc to chyba to :P Ja chce być grafikiem, tak wybrałem i teraz tylko na to sie ukierunkowuje i nie chce stracić kolejnych 2 lat na PIERDOŁY i bezsensowną teorie... Bardzo dziękuje za ten link. Bardzo mnie pocieszyłeś :D Bo o takie coś właśnie mi chodzi. Dzięki jeszcze raz!
Napisano 28 Listopad 201014 l Ja sie ogólnie slabo znam, ale na twoim miejscu na szkołe to bym nie liczył, nawet jaka jakas bedzie kształcic w tym kierunku to sporo lat pewnie bedzie musiało minać zeby to byl jakis poziom. To nie california niestety :) A ze robisz cos sam po za szkoła gdzie nieucza to spoko, rozwijaj się i dasz rade :) Nezumi git artykuł hehe :)